אני אוהבת יין. את טקס המזיגה, הצבע, הריח, הטעם. לפני מספר שנים אפילו הלכתי לקורס יין אותו הנחה אנדרי סוידאן בחיפה. אני זוכרת פגישות מהנות בהן טעמנו יינות שונים ולמדנו את הבסיס. איך טועמים, איך מבחינים בין יינות איכותיים לכאלה שלא ובאיזו כוס מוזגים מה. לא יצאתי מבינה גדולה ביין אבל ניצתה התעניינות. העצה הטובה ביותר שקיבלתי ממנו היתה פשוטה – טעים לך, תשתי. לא טעים- אל תשתי. לא חשוב עד כמה היקב נחשב, עד כמה התווית מרשימה, עד כמה המחיר גבוה. יש יינות איכותיים שמחירם סביר לגמרי ויש כאלה שמחירם לא מוצדק. תטעמי ותגלי מה טעים לך, כי זה מה שחשוב.
לכן שמחתי להצטרף לסיור בלוגרים ביקב רמת הגולן, ידעתי שנסייר בכרמים וביקב, נראה את תהליך היצור מתחילתו ונטעם מהיינות המצוינים שיש ליקב להציע. זו לא הפעם הראשונה שאני מסיירת ביקבים בארץ אבל זה היה אחד הסיורים המקיפים והמעניינים ביותר שחוויתי, גם מכיוון שהתלוו אלינו אנשי מקצוע והסבירו על התהליכים הרבים והמורכבים הנדרשים לייצור היין.
" יצירת יין זה מעשה רומנטי" אומרת איילה זינגר, מנהלת הפיתוח השיווקי ואני מסכימה איתה. יש בעשיית יין אהבה רבה. החל מהמחשבה היכן לטעת את הגפן, טעם האדמה, מזג האויר, הזנים המתאימים, היישון בחביות. הרצון שיהיה מושלם.
ליקב רמת הגולן יותר מארבע מאות חלקות של כרמים. בכל חלקה תנאי הגידול שונים והזנים שונים. היקב מצליח להגיע לחומר גלם איכותי כיוון שברמת הגולן התנאים הם אידיאליים- גובה , אדמת בזלת ומזג אויר קר. גם ריכוז הכרמים חשוב והזמן הקצר של הבאת הענבים ליקב לאחר הבציר שומר על איכות היין.
ביקרנו במספר כרמים – "כרם הרוח" הנמצא כ-960 מטר מעל פני הים והזנים העיקריים הגדלים בו הם- סוביניון בלאן, שרדונה, מלבק וקברנה סוביניון. " כרם בראון" הנמצא כ- 1020 מטר מעל פני הים ובו נמצא שרדונה, סירה , פטי ורדו וקברנה סוביניון. לבסוף ביקרנו בכרם אורגני "כרם אודם" כרם מעט פרוע יותר. העשבייה טבעית וניתן למצוא תלתנים ותורמוסים הטובים לקרקע. אין ריסוסים והדישון הוא בקומפוסט בלבד. גם ההדברה היא ביולוגית. נועה, האחראית על הגידול בכרמים, סיפרה איך הם מבלבלים את המזיקים, מפזרים פרומונים והזכר המחפש את הנקבה לפי הריח, מתבלבל מהפרומונים, מחפש מחפש עד שמת בלי להזדווג. בכרם נמצא זנים של ויונייה, ריזלינג, שרדונה, מרלו,נביולו וקברנה סוביניון.
למעשה, לב היקב הוא אזור הגידול שלו. טכנולוגיות ניתן לקנות. כך גם ייננים. אך לא את מקום הגידול. יין הוא מראת המקום בו גדל וממנו לקח את הטעם, הצבע והריח.
ארוחת צהריים מפנקת ב"כרם רוח"- פויקה וסלטים. פיקניק בלב הכרם.
יקב רמת הגולן מוכר ל-32 מדינות ביניהן ניתן למצוא, תתפלאו, גם את יפן וסין. המותגים המוכרים והחזקים הם ירדן וגמלא. היין זוכה לציונים גבוהים והיקב זכה ב-58 מדליות בינלאומיות, 2 גביעים עולמיים ליקב ו-15 גביעים ליינות.
גם מי שלא חובב יין ייהנה מהביקור במרכז המבקרים ובכרמים כאן לבקר בארץ היין תוכלו למצוא מידע על אפשרויות הסיור הן ביקב והן בכרמים.
הסיור ביקב עצמו כלל ביקור באולמות הייצור וראינו את התהליכים השונים. הגענו ביום שבו ניתן היה לראות תהליך של זיכוך וסינון. סיירנו באולם החביות. החביות עשויות מעץ אלון צרפתי ומכילות כשלוש מאות בקבוקים. סיימנו את הסיור במרתף היין, בטעימת יינות משובחים. אתם, בוודאי, יודעים איך טועמים יין. משתמשים בכל החושים. ראשית ראייה-האם היין צלול, עכור, יש בו משקעים? אחר כך הריח- פירות יער? תותים? האם הריח נעים? הניחוח פירותי? אולי ריח של גופרית? אצטון? היין מתובל? ליינות שיושנו בחבית מתווסף טעם שמקורו בחבית. כמו אדמה, עשן, וניל. לבסוף, הטעם- לגימה קטנה ומעבירים לאזורים שונים בחלל הפה כדי לחוש בתחושות שונות. בודקים את רמת מתיקותו וחמיצותו. את הטעם שנשאר אחרי. את עוצמתו. ולאחר כל זאת רוקקים למרקקות ושוטפים את חלל הפה במים כדי שנוכל להמשיך ולטעום עוד. אז זהו, שאת השלב האחרון לא ביצענו. היינות היו כל כך טעימים שלגמנו עוד ועוד ומכוס לכוס נעשינו שמחים ועליזים יותר ויותר. על הפלייסמט היה כיתוב " מה קורה כשבלוג ויין נפגשים" אז יש לי תשובה לזה. שימחה גדולה, זה מה שקורה.
מה טעמנו? התחלנו בירדן בלאן דה בלאן 2007 המצוין. עברנו להר חרמון לבן 2013- יין קליל, מתקתק, פירותי וטעים מאד. יין צעיר ושווה. אחר כך המשכנו לגמלא שרדונה 2013 שאהבתי וגמלא השמורה רוזה סירה 2013. טעמנו מירדן פינו נואר 2009- מעולה, מעולה. ירדן מלבק 2011- מיוחד במינו וטעמו שופע וקטיפתי. היו גם ירדן 2t 2010 , ירדן מרלו כרם אורגני אודם 2009 וירדן קברנה סוביניון 2010 טעמנו גם ירדן רוזה ויין ממסך ירדן t בריבוע שלא הכרתי והתאהבתי. אל תשאלו אותי מה היה הכי טעים. באמת שבלתי אפשרי לבחור. אבל, הביתה הייתי לוקחת את ירדן פינו נואר 2009, את ירדן קברנה סוביניון 2010, את הר חרמון לבן ואת יין הממסך ירדן t בריבוע. אה, וגם את הרוזה. נו, אמרתי שקשה מאד להחליט.
אנחנו עכשיו בחודשי הקיץ. זה הזמן לטיולים. תכננו לכם יום טיול ברמת הגולן שיכלול סיור בין הכרמים ובמרכז המבקרים של יקב רמת הגולן. סיימו את הסיור בחנות היין. גם לכם יהיה קשה לבחור מה לקנות. המבחר גדול ומפתה אבל אני בטוחה, שכמוני, תצאו טובי לב ושמחים.




![תמונה%203[1] (5)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/c8c019gvu1wowb3sy0f.jpg)
![תמונה%203[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/5o6h0evr8ial8mvb0plo.jpg)

![תמונה%202[1] (3)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/fjk91zv4uei9dizylfey-468x624.jpg)
![תמונה%203[1] (4)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/7f088oz4e7rod4cufy0l.jpg)

![תמונה%205[1] (3)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/yh6k27uo1lax4azsjtpg.jpg)


![תמונה%202[2] (3)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/lsq5n50sditomsa9l1n5.jpg)

![תמונה204[2]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/9mi2zdpnjcrvgshru7u-665x510.jpg)
![תמונה205[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2014/07/vgsoa4mqfypgbzityt3n-665x510.jpg)









