במשפחה שלי אמרתם "תוספת" אמרתם אורז…זה המאכל שתופס אצלנו הכי הרבה, ובמיוחד בפסח.
אורז לבן, אורז אדום, אורז עם עוף ואורז עם עדשים, אורז עם איטריות שחומות וכמובן – קובה עם אורז לבן, ובפסח – קובה אורז…שזו קובה כמו קובה סולת רק מאורז טחון. במקרה הזה כמובן שאין אורז כתוספת למרות שאני זוכרת את הפרצוף המאוכזב בפעמים הראשונות שקיבלנו רק קובה והתעקשנו לקבל גם תוספת כי כוח של הרגל…וכך קרה שכמעט ואכלנו אורז עם תוספת של אורז 🙂
אז לכבוד המשימה השבועית בנושא "תוספות" החלטתי לנסות משהו חדש כי אם כבר משימות אז שיהיה כייף ומאתגר, וכך הכנתי את כדורי האורז במילוי בשר. בתחילה חשבתי להכין אותם במילוי גבינה ובסוף הלכתי עם האינסטינקט מבית אמא וסבתא ( האינסטינקט העירקי ) ולמלא בבשר.
מצרכים:
חצי קילו אורז עגול
1 חלמון של ביצה
2 כפות קמח ( בפסח אפשר להחליף בקמח מצה או קמח תפוחי אדמה )
פלפל שחור
מלח
מעט פפריקה אדומה מתוקה
למילוי:
250 גרם בשר בקר טחון
שן שום של דורות
גינג'ר קפוא של דורות
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
כפית 1/2 מעט מלח
צנוברים – אופציונאלי
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בישול כמעט מלא, הוא יוצא מעט דביק, וזה בסדר. מצננים.
אחרי הצינון מוסיפים את התבלינים, הקמח והחלמון, מערבבים היטב.
מכינים את מילוי הבשר באופן הבא: מטגנים את הבשר בסיר קטן עם מעט שמן, מוסיפים את התבלינים, מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים כרבע שעה על אש בינונית. מצננים.
מעיסת האורז יוצרים גומות וממלאים בפנים מהבשר, סוגרים לכדור חלק ויפה. ממשיכים עם כל עיסת האורז באותו אופן.
מגלגלים את כדורי האורז בפירורי לחם, ומטגנים בשמן עמוק.
בתאבון!
נ.ב.
כשסיימתי נזכרתי בטעמם של קובות האורז של סבתי ז"ל, זה אפילו לא מתקרב אבל עשה לי נעים בלב ובחך, והבטחתי לעצמי להמשיך ולנסות.












