השקשוקה שליד הלחם הגרוזיני

קרה לכם פעם שבישלתם אוכל מסוים רק כי הוא התאים בול ללחם שרציתם לאכול?

יום שישי בבוקר.

ערכתי את הקניות לשבת במכולת השכונתית ליד הבית שלנו.

המוכר החביב והקבוע, הציע לי לחם גרוזיני שהכינה אישתו.

לקחתי, בטח שלקחתי. עוד בחנות התחלתי לפנטז ולתכנן מה אני אכין לצד הלחם הזה.

בסוף התקבלה ההחלטה – שקשוקה.

לא סתם שקשוקה, כזאת עם חצילים ומוצרלה.

המתכון לא שלי. קיים ברשת ובשלל בתי קפה. רק הביצוע הנוכחי שלי.

מתחילים.

אני מזכירה שהמטרה העומדת לנגד עיניי היא משהו שהולך טוב עם הלחם.

מצרכים:

אין טעם לרשום כמויות כי בכל זאת, מדובר בשקשוקה והכל בר גיוון ושינוי.

אז יש לנו:

בצל ושום (ככה מתחיל מתכון של כל רומניה)

פלפל חריף

עגבניות מגוררות וחתוכות (ללא קליפה)

פלפל אדום רגיל, חתוך לרצועות

רבעים של עיגולי חציל, אחרי ששהו מעט עם מלח עליהם ונסחטו להוצאת הנוזלים

ביצים

מוצרלה

שמן זית (כזה שלא מתים ממנו)

תבלינים (מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס)

כף קטשופ

ולהכנה (בקצרה. בכל זאת – כולה שקשוקה).

שמים את הבצל שיזהיב, מוסיפים את הפלפל החריף והחצילים עד שכולם תופסים צבע.

מוסיפים את השום

ואז את רצועות הפלפל והעגבניות החתוכות.

נותנים להכל להתרכך.

מוסיפים את העגבניות המגוררות ואת התבלינים.

ובסוף: הביצים וחתיכות המוצרלה.

מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מוכנות אך רכות.

מגישים לשולחן עם בירה קרה, זיתים והלחם הגרוזיני (שאת המתכון שלו אין לי).

והתוצאה לפניכם:

לא טעמתי, אני מודה.

הגשתי את המנה שבתמונה לבעלי אהובי.

ושלחתי טעימה גם לבעל המכולת, שבזכותו נבנתה ה"מוזה" למנה.

בתיאבון

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק