כשאני מבקרת בניו יורק זה אחד הגילטי פלז'רס שלי- פוטטו סקינס.
זו מנה מאד אופיינית לדיינרים אמריקאים, ושם כמו תמיד- המנות מאד מוגזמות: המתכון המקורי של הפוטטו סקינס כולל תפוחי אדמה צלויים מרוחים בחמאה, ממולאים בגבינת צ'דר ובביייקון. אם תשאלו אותי- הדבר היחיד שחסר למנה הזו היא תוספת של טבליות טאמס (או רני, גם הולך).
זו מנה כל כך מוגזמת, אבל כן, גם כל כך טעימה…
אז החדשות הטובות הן- שאפשר לגייר את המנה הזו, ולהפוך אותה למנה שפויה לחלוטין מבחינה תזונתית!
קבלו עכשיו את הגרסה הים תיכונית, הבריאה והלא פחות טעימה-
פוטטו סקינס במילוי ירקות וגבינה. אותו הפלז'ר, בלי הגילטי!
והנה המתכון המלא:
4 תפוחי אדמה שלמים (שטופים היטב ולא קלופים)
1 קישוא
4-5 פטריות שמפניון גדולות
2 שיני שום של דורות
1 קוביית פטרוזיליה של דורות
מה עושים עכשיו?
חורצים חריצים קטנים בתפוחי האדמה ומניחים אותם על תחתית התנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך כשעה.
כשקליפת תפוח האדמה הופכת לקריספית, וקל לנעוץ מזלג לתוכו- סוגרים את התנור ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר כמה דקות.
בזמן הזה אפשר להכין את המילוי: במחבת קטנה מחממים מעט שמן עם 2 קוביות שום של דורות וקוביית פטרוזיליה, ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מקפיצים יחד כמה דקות עד שהקישואים מתרככים, מתבלים במלח ופלפל.
בשלב הבא, חוצים את תפוחי האדמה לחצי ובזהירות מרוקנים את התוכן, כשרצוי להשאיר שוליים קטנים לאורכו של כל תפוח האדמה.
מושחים את תפוחי האדמה משני הצדדים במעט שמן זית, בוזקים מעט מלח ופלפל ומכניסים שוב לתנור על מצב גריל למשך 2-3 דקות מכל צד.
מה שנשאר, זה להתחיל למלא את הקעריות הקטנות: כף- שתיים של המילוי לכל חצי תפוח אדמה, ומעל אפשר לפזר גבינה קשה מגורדת (הבחירה שלי היא גבינת חמד 5% אבל אפשר באותה מידה לבחור בגבינות קשות אחרות, שמנות יותר).
מחזירים לתנור לחום של 200 מעלות על מצב גריל ל-5 דקות נוספות,
ובתיאבון!














