כשרציתי להכין שבאקייה, התקשרתי ללינדה. לינדה, אני חייבת להכין שבאקייה, את חייבת לעזור לי. מה הבעיה אלונה? אני כבר מגיעה זה ממש זריז אל תדאגי. זריז? שבאקייה? לא מסובך? וואלה, הייתי חייבת לנסות. כשלינדה לימדה אותי איך להכין את השבאקייה הבנתי שהשד ממש ממש לא נורא ואם הייתי יודעת כמה זה פשוט לא הייתי מחכה 30 שנה כדי להכין אותה. את השבאקייה הכנו לפי המתכון של סבתא רחמה – סבתה של לינדה, שבכל פעם שמעלה את שמה, עיניה נוצצות ובזוית העין נושרת דמעה קטנה. אני שמחה לרגש ולהקדיש ללינדה את המתכון של סבתא רחמה.
1/2 ק"ג קמח
1 כוס מים חמימים
1 כוס שמן
לסירופ:
1/2 ק"ג סוכר
1 כוס מים
1/2 לימון
1 תיון (שקיק תה)
להכנה:
1. ללוש את הקמח, המים והשמן עד בצק שהבצק נעים למגע ואחיד. להניח אותו למנוחה של 1/2 שעה – מכוסה.
2. ליצור נקניק ארוך ולחתוך אותו ל-6 פרוסות.
3. לקחת כל פרוסה ולהניח על משטח עבודה. לרדד את הבצק לצורת מלבן דקיק בעובדי של 2-3 מ"מ.
4. בעזרת גלגלת משוננת לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של 15 על 15 בערך. לחתוך בחלק הפנימי של הבצק רצועות. לשים לב לא לחתוך עד לחלק החיצוני כדי לא לחתוך את הבצק.
5. לחמם בסיר שמן עמוק.
6. לקחת כל ריבוע ולשלב את הרצועות אחת בשנייה.
7. לשים בשמן הרותח. בעזרת מזלג, לשמור על צורה מעוגלת פחות או יותר של השבאקייה. כאשר השבאקייה נהיית זהובה להוציא למסננת ולנקז את עודפי השמן.
8. להכנת הסירופ: לשים את המים, הסוכר, חצי הלימון (בשלמותו) והתיון בסיר קטן ולהביא לרתיחה. לבשל עד שהרוטב יסמיך. (אני הוספתי גם 3 כפות שמי ורדים – זה לא מופיע במתכון המקורי של לינדה)
9. כשהרוטב חם, לטבול כל שבאקייה ברוטב החם ולהניח על צלחת הגשה.
10. השבאקייה נשמרת לאורך זמן בקופסא אטומה.
לינדה חברה יקרה, אוהבת אותך בכל לבי.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!




















