אני רוצה להגיד לכם שכל סבתא צריכה נכד מבשל. השאר יכולים להיות רופאים ועורכי דין, לא אכפת לי, העיקר שיש אחד שיבשל לך כשתהיי ממש זקנה. בהנחה ועדיין יהיו לי שיניים טובות, אני מחכה לארוחות גורמה וקולינריה פרטית ולכן כבר מעכשיו אני משקיעה בו.
הגעתי אליו בבוקר שבת, הוא כבר ידע מה הוא מתכוון להכין לי: לביבות כרישה. הוא סיפר לי שהוא אוהב לבשל הכל וישר ניגש לעבודה. הוא קלף, חתך, קצץ, תיבל, פיזר, טעם והיה מרוצה. אחרי הכל הוא ליבב, בתוך ארומה שהזכירה לי בית חם ופתחה לי את התיאבון.
זה בשבילי יום המשפחה, לבוא לנכד שלי הביתה ולראות איך הוא מבשל ולדמיין אותו שף גדול במסעדה עם כוכבי מישלן. אוריאל מרכוס תשמור תמיד שולחן לסבתא.
לביבות תפוחי אדמה וכרישה
המצרכים:
2 תפוחי אדמה
2כרישות
כוס וחצי קמח תופח
2 ביצים
1 טבלית פטרוזיליה קצוצה דורות
1 טבלית שום כתוש דורות
1 טבלית בצל מטוגן דורות
1 טבלית כורכום כתוש דורות
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
קולפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה.
לוקחים כרישה וחותכים אותה גס.
מבשלים את הכרישה ותפוחי האדמה במים עד שהם רכים. מסננים היטב.
מועכים את הכריזה ותפוחי האדמה עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מוסיפים לתערובת כוס וחצי קמח תופח, 2 ביצים שלמות, טבליות פטרוזיליה, שום כתוש, בצל מטוגן וכורכום דורות, כפית כמון ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב.
מכינים תבנית אפיה מצופה בנייר פרגמנט.
מדליקים את התנור על 180 מעלות.
מלבבים לביבות ומניחים על גבי נייר האפיה.
מורחים את הלביבות בשמן זית בעזרת מברשת.
אופים את הלביבות 15 דקות, הופכים אותן לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.
כמובן שלא שכחנו גם לצלם הכל לדורות הבאים, בסרטון שלפניכם
[youtube bYRrrX0smh0 nolink]
















