אז מהו המרכיב הסודי שלי להכנת מאפים מוצלחים במיוחד, בדיוק כמו בקונדיטורית שף?
הדרך למאפי שבועות טעימים ופריכים מעולם לא היו קלים יותר- כל אחד יכול לאפות ממש כמו המקצוענים עם הקמחים הייעודים של סוגת. ובמיוחד לחג השבועות- קמח רב תכליתי לכלל סוגי המאפים וקמח תופח להבטחת עוגות יפות וגבוהות.
הקמח הרב תכליתי של סוגת עשוי מחלקו הפנימי של גרעין החיטה ומתאים למגוון רחב של שימושים, צבע הקמח לבן בהיר והוא מתאים לבצקי עלים ונוח לעיבוד בבצק. הקמח התופח גם הוא קמח לבן בהיר אשר מוסיפים לו אבקת אפייה. עם סדרת הקמחים הייעודיים של סוגת הדרך למאפים טעימים ופריכים קצרה במיוחד.
לסוגת 13 סוגי קמחים ייעודיים, שפותחו בשיתוף עם השף ארז קומרובסקי. התאמה נכונה של הקמחים השונים למאפים המיועדים להם, מביאה לתוצאות אפייה מדויקות ואיכותיות כך שגם אופים ביתיים יכולים לאפות כמו אופים מקצועיים.
ניתן להשיג ברשתות השיווק.
מתכון להכנת בואיקוס- 20 יחידות
מאת ארז קומרובסקי
מצרכים:
½3 כוסות (500 גרם) קמח תופח
1 כפית מלח ים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה 27% שומן
150 גרם גבינה בולגרית טובה או סוג אחר שאתם אוהבים, מפוררת
200 גרם גבינת "תום" כבשים, מגוררת גס
לציפוי:
1 ביצה
1 כף חלב
זרעי שומשום מלא
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לבצק אחיד. משטחים לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ- 30 דקות.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה (כדאי להצמיד את הנייר לתבנית בעזרת מעט חמאה רכה או שמן).
- על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2 ס"מ. מפדרים את הבצק בעדינות מעט קמח ובעזרת קלף מתכת או סכין חדה, חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס"מ.
- טורפים את הביצה עם החלב בקערית. מברישים את הבואיקוס בבלילה ובוזקים עליהם שומשום בנדיבות.
- אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהבואיקוס תפוחים וזהובים. מומלץ להגיש חם.
עוגיות מסקרפונה ולימון
מאת ארז קומרובסקי
מצרכים:
100גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם גבינת מסקרפונה
¾ כוס סוכר
1 כוס קמח רב תכליתי
½ כפית מלח
קליפה מגוררת מ- 1 לימון
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את החמאה, הגבינה הסוכר ובעזרת מיקסר ידני מקציפים 5-3 דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את הקמח, המלח וקליפת לימון ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שהחומרים מתאחדים.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ- ½ שעה.
- מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- בעזרת כף, מניחים בתבנית כ-6 תלוליות קטנות וגבוהות מהבצק ומשאירים ביניהן רווח של כ- 3 ס"מ (הן יתפשטו בזמן האפייה).
- אופים בתנור כ-12 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים.מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית מספר דקות ומעבירים לרשת צינון.
- ממשיכים לאפות את יתרת העוגיות באותה צורה.
לחם גבינה וממרח עגבניות חצי מיובשות
מאת ארז קומרובסקי
מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
1 כף סוכר
1 כפית מלח ים
1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה לאפייה (מסוג "כנען" או דומה) בטמפרטורת החדר.
1 כוס חלב 3%
1 ביצה בגודל בינוני ((M בטמפרטורת החדר)
50 גרם חמאה רכה
לממרח עגבניות:
½ כוס עגבניות לחות
½ כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
3 עלי מרווה
אופן ההכנה:
- להכנת ממרח עגבניות, מניחים בקערה בינונית את העגבניות הלחות, שמן הזית, שיני השום, זרעי הכוסברה ועלי המרווה, מערבבים היטב ומשרים 4-3 שעות. מעבירים את התערובת למעבד מזון או למכתש ועלי וטוחנים למחית חלקה. את המחית ניתן להכין עד 3 ימים מראש. מעבירים את המחית לצנצנת נקייה ושומרים במקרר עד לשימוש.
- מחממים תנור ל- °180. משמנים תבנית לחם ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה, החלב, הביצה והחמאה לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. יש להקפיד שלא לערבב את הבצק יתר על המידה.
- מוסיפים מחצית הבצק לממרח העגבניות, ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לתערובת אחידה, בלי לערבב יתר על המידה. מוסיפים את התערובת למחצית הבצק הנותרת ומקפלים בעדינות לתערובת משוישת.
- מעבירים את הבצק לתבנית ואופים בתנור החם 50-45 דקות, עד שהכיכר זהובה. מצננים כ- 10 דקות, מחלצים את הלחם מהתבנית ומעבירים לרשת צינון. מגישים טרי.
חג שבועות טעים ושמח
ערכה: נדיה היבא













