בשבוע שעבר הוזמנתי ל"המסעדה" מסעדתו החדשה של המסעדן אמיר בן שטרית שהיה אחד השותפים ברשת המסעדות "קינג ג'ורג'". אמיר יזם קונספט של מסעדה המגישה מגוון מנות רחב ואיכותי במחירים הוגנים ונוחים.
"מנות עיקריות במחיר של שלושים שקל?" תמהתי. בוודאי, מדובר על סוג של מסעדת פועלים או מסעדה בסגנון מזרחי המגישה צ'יפס קבב. כמה טעיתי. הגעתי למסעדה אסתטית, מעוצבת ויפה. המסעדה הייתה מלאה בסועדים ונראה היה שהשרות מתוקתק ויעיל. "אולי המנות קטנות?" חשבתי. אך גם כאן טעיתי. לשולחן הגיעו מנות איכותיות ומוקפדות שגודלן מעבר לסביר וטעמן מצוין. אמיר בן שטרית מודע לכך שכולנו נחפש את המלכוד. כי איך זה שהמנות גדולות וטעימות ועולות רק 30 ₪? ובכן, בן שטרית אומר שאין מלכוד. הוא מסתפק בלהרוויח פחות על כל מנה ולהגיש אוכל העשוי מחומרי גלם טובים ואיכותיים בלי שאנשים יצטרכו לשבור תכנית חסכון לשם כך. המטרה שלו היא להוכיח שניתן לאכול טוב גם במחיר זול. מחירי המנות הראשונות – 15 ₪ בלבד. מחירי הקינוחים- 20 ₪ ואת מחירי העיקריות כבר הזכרתי. האם בן שטרית יצליח לשמור לאורך זמן על מנות איכותיות, טעימות ואסתטיות במחירים הללו? ימים יגידו. לעת עתה, אני יכולה לומר שכל המנות שטעמתי היו טעימות מאד ומהנות מאד ואין ספק ששף המסעדה -שמוליק שחם, הוציא תחת ידיו אוכל ברמת גורמה.
מהמנות הראשונות טעמתי-
לחם הבית שהוגש בתוספת סלסלה פיקנטית וטעימה.
עלי גפן על מצע של ציזיקי יווני- קליל ונחמד מאד
קרפצ'יו חציל- חציל על מצע טחינה עם צנוניות, גרגרי חומוס, עגבניות, שמן זית ומלח ים- כאוהבת חצילים מושבעת אהבתי מאד את המנה הזו ולדעתי היא אחת המצטיינות מבין מנות הפתיחה.
שיפודי גבינת חלומי מטוגנת בציפוי פירורי פנקו- מנה נחמדה וטעימה אך יש טובות ממנה.
פטה כבד המוגש עם צנימים וריבת בצל- מנה קלאסית ומצוינת.
ארטישוק רומאי מוגש על קרם פלפלים, שמן זית ומלח ים- מנה מפתיעה, לא שגרתית ומיוחדת.
סלק צלוי- פרוסות סלק עם כרובית, גבינת פטה, עגבניות מיובשות, סירופ רוזמרין, זיתים, שאטה ובצל ירוק- מנה נהדרת. הטעמים משתלבים וכל נגיסה מותירה בפה טעמים של מתוק, מלוח, חריף. מנה מוצלחת ומקורית. אהבתי מאד.
הום פרייז- קוביות תפו"א מוקפצות ברוטב צ'ילי מתוק, בצל ירוק ושומשום- טעים ונחמד למי שרוצה מנה ביתית.
כרובית אפויה מרוחה בשמן זית, טימין ורוזמרין, עם טחינה, קוביות עגבניה, צ'ילי, פנקו ופטרוזיליה- יופי של מנה פיקנטית וטעימה מאד.
קרפצ'יו בקר עם שמן זית, מלח ים, צלפים, שעועית, עלי רוקט, בצל ירוק, סלסה שרי ופרמזן- מנה שחייבים לנסות. שילוב טעמים מוצלח שיוצר מנה מעולה.
סלט השוק- ירקות טריים, שורשים, סלק, שרי, פלפלים, קולורבי, צנוניות, מלפפון, זיתי קלמטה, גבינת פוקרינו בתחמיץ שמן זית ולימון. קשה להפתיע בסלטים או לעשותם מעניינים. הסלט הזה מצליח בכך והוא טרי וטעים.
סלט יווני- קוביות של ירקות, בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינה קפריסאית, אורגנו וכוסברה. סלט נחמד מאד לאלה שרוצים סולידי.
אחרי כל המנות הטעימות הללו למי יש עוד כוח לעיקריות? בפעם הבאה אזמין 3 מנות ראשונות ויחד עם לחם הבית זה יהיה די והותר. אבל, אתם, בוודאי, לא מסתפקים בראשונות אז נעבור לעיקריות.
אני בחרתי במנה שגרתית של כבדי עוף ופירה. מנה שנשמעת פשוטה אך צריך לא מעט מיומנות כדי שהכבדים יוכנו כהלכה ולא יהיו יבשים מדי. כאן הצליחו בכך – הכבדים היו עסיסיים, הפירה טעים ונהניתי מאד.
בן זוגי הקשיב להמלצתו של אמיר ובחר בכריך עם פרוסות רוסטביף על הפלנצ'ה עם בצל בלחם מרוקאי, מרוח במיונז, צ'ימיצ'ורי עם חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ ומוגש עם צ'יפס- לדבריו, מנה טעימה מאד ומשביעה מאד.
מנות עיקריות נוספות- המבורגר
שניצל
קציצות טלה
מוקפץ עוף
בתפריט תמצאו 30 מנות עיקריות הכוללות גם דגים, כולם ב- 30 ₪.
וכעת, לקינוחים- כי אין ארוחה בלי קינוח ואני מוכנה לא לאכול כלום ולקפוץ ישר לקינוח. אז מה היה לנו?
מלבי נהדר. טעים מאד.
סופלה שוקולד חם בתוספת גלידת ווניל
קרם ברולה – זה מה שאני ממליצה שתזמינו. נהדר.
עטייף- בצק מיוחד ממולא באגוזים ותבלינים. פחות אהבתי ולדעתי בגלל ההל שהיה במנה.
גלידת וניל עם שערות חלבה- טעים מאד.
ומה לגבי שתייה?צילמתי לכם את התפריט כדי שתיווכחו במחירים המפתיעים.
ממליצה בחום לבקר ב"המסעדה". אני בטוחה שתהנו לא רק מהמנות המצוינות, גם מהמחירים ההוגנים. במחירים כאלה ואוכל כה איכותי אפשר לוותר על הבישול בבית. טוב, לא באופן קבוע. אבל, פעם בשבוע, ברור שכן!
"המסעדה"- רחוב סחרוב 22, ראשון לציון. פתוח ראשון- שבת בין השעות 12.00-00.00. לא כשר. טלפון: 03-9613388






































