כשקריר בחוץ והצינה עוטפת את גופי, יש לי רצון עז למשהו מחמם. משהו מנחם, מפנק ומפצה על יציאה מהפוך החם.
לפני 3 שנים היינו בוויניפג. וויניפג זו העיר (במחוז מניטובה) הכי קרה בקנדה. הקור הגיע בנובמבר למינוס 20 מעלות. כל כך קר שאפילו הנשימה שיוצאת מהפה הופכת לקרח בצעיף החם. הקור לא ניתן לתיאור. בכל פינה ובכל בית קפה מכרו Oatmeal – דייסת שיבולת שועל. מאז הקור מזכיר לי דייסת שיבולת שועל.
דייסת קוואקר (שיבולת שועל)
1/2 כוס קוואקר אינסטנט (קונים בקופסת פח בסופר)
1 1/4 כוסות חלב (אחד ורבע)
אני לא ממתיקה כי אני אוהבת לשים מעל תוספות טעימות ומתוקות.
לשים בסיר קטן את החלב והקוואקר, להרתיח תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות. כמה שנערבב יותר כך הקוואקר יהיה רך ולא נרגיש חתיכות בזמן האכילה. קיבלנו דייסה סמיכה ועשירה.
עכשיו נשאר להפעיל את הדמיון. להחליט מה לשים מעל.
אפשר לשים מעל:
צימוקים, דבש, סילאן, קוביות תפוח, אגוזים, גרנולה, קונפיטורה, קינמון ולהפליג בדמיון….
חשוב מאוד לזכור שהדייסה איננה ממותקת ולכן כדאי לשים דבש, סילאן, קונפיטורה וכדו'















