מתכון למקרונים
למקרונים
150 גרם שקדים טחונים דק
150 גרם אבקת סוכר
55 גרם חלבונים
צבע מאכל לפי הטעם
150 גרם סוכר
37 גרם מים מינרלים
55 גרם חלבונים
למילוי!
ניתן לעשות כל מילוי שתרצו לדוגמא מילוי גנאש שוקולד
( 40 גרם שוקולד איכותי , 12 גרם שמנת מתוקה )
אופן ההכנה :
טוחנים יחד שקדים ואבקת סוכר במעבד מזון
מנפים את תערובת השקדים ואבקת הסוכר במסננת דקה
מוספים לקערה עם אבקת הסוכר והשקדים את תערובת החלבונים הראשונה ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
מוספים צבע מאכל לפי הטעם ומערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין וצובע את התערובת בצורה אחידה לאחר מכן בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית ומודדים בעזרת מדחום טמפרטורה כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 113 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים ( התערובת השניה ) במהירות בינונית במיקסר . כאשר הסירופ הגיע לטמפרטורה של 118 מעלות, מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ויוצקים את הסירופ בזרם דק על החלבונים תוך כדי הקצפה במשך 5 עד 7 דק עד שהוא מתקרר.
מוסיפים את המרנג לתערובת החלבונים . אבקת סוכר והשקדים הצבועה , מקפלים ו"מפילים " את התערובת עד שמגיעים למרקם הרצוי עדיף לקפל בסביבות ה – 70 קיפולים.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים מקרונים אחידים על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה או סיליקון .
מכים עם התבנית על השיש כדי לשטח מעט את המקרונים ולהוציא מהם את האוויר .
מניחים למקרונים לקבל קרום בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה לפחות או עד שכשנוגעים בהם עם קצה האצמע היא לא נדבקת .
מכניסים את המקרונים לתנור שחומם מראש ל -150 מעלות , 5 דק לצד אחד ואז מסובבים את המגד לעוד 5 דק
מוצאים את המקרונים מחכים שיתקררו וממלאים במילוי שאוהבים
l
//Jessica












