הכרובית של מושון

כשמוכרים לך כרובית ב- 19 שקל, את צריכה לעשות מהלימון לימונדה או מהכרובית, כרובית שווה בטירוף!

יש את מושון מהשוק, יש לו את הכרוביות הכי טובות, אבל מה, איך שהוא רואה אותי מושון, קופצים מחירי הכרוביות באוויר. ״כמה זה?״ אני שואלת ומושון לא שוקל, הוא מתבונן בי, בוחן מכף רגל ועד ראש… בטח הוא חושב לעצמו: זאת יש לה זמן לעשות ספורט בבוקר, יש לה נעלי ריצה חדשות, בטוח אשכנזיה…. ״וואלק נשמה בשבילך כרובית ב- 19״ ואני, לא אומרת לא למושון ולוקחת את הכרובית בשתי ידיים….

IMG_1178

במקום להרגיש פרייארית אני מרתיחה מים חמים ושמה אותה על האש, נותנת לה להצדיק את המחיר. בינתיים אני ניגשת למלאכה ומכינה את הרוטב לכרובית האסיאתית:

1 קוביית ג׳ינג׳ר דורות

1 קוביית שום דורות

1/2 מיץ לימון

1 כף שמן זית

1 כף שמן שומשום

1 כף סילאן

1 כף סויה

IMG_7343

ובזמן שאני מערבבת היא רותחת…. ואז כשהיא כמעט רכה, אבל רק כמעט, אני מכניסה אותה לתנור ומחכה שתצרב…. וכדי לא להשתעמם אני קוראת לרון שיצטרף להמתנה והוא כמו ילד קטן וסקרן, מצמיד ראש לתנור ומוקסם מפלאי הצריבה….

IMG_0362

IMG_9878

כשהיא מוכנה ועסיסית, אני מצרפת לה הר קטן של פלפל חריף ויוצקת מעליה את הרוטב. וואלה זה כל כך טעים שאני נשבעת שזה שווה את ה- 19 שקל של מושון!

IMG_7705