חודש פברואר הוא חודש שבו מגיעים תלמידים חדשים או בדרכי שלי ..ילדים חדשים מצטרפים לבית ספר, הוא חודש שמתחילים לחשוב איפה עושים הפסח, עם מי?, מה מכינים מה הקונספט…בגדול…אין זמן לנשום.
החודש הזה בגלל כל הנסיבות הוא חודש עמוס..(ולמי שיש למכור לי כמה שעות..אשמח) הוא חודש הסלטים. מהיר, קל, ועדיין יכול להיראות כאילו את במסעדת גורמה.
לאחר שהשלתי השנה מספר דו ספרתי ממשקלי… (אני לא הולכת לספר לכם כמה בדיוק).
את החוש הגרגרנות שלי כולל תקופת הדיאטה הנעימה לי אותו חברה טובה גל , (גרגרנית בפני עצמה) ולכן הבלוג הפעם מוקדש לה, גל..לעוד הרבה ימים של גרגרנות…
3 סלטים ב 10 דקות הכנה, מעדן לחיך ולעין.
סלט פטריות חמות עם גבינת ברי
מצרכים: פטריות, שמן זית, עליי בייבי, עגבניות שרי, צנונית, בצל סגול, גבינת ברי.
לתיבול וינגרייט הדרים: 1/3 שמן זית, 2/3 חומץ איכותי, 1/4 תבנית שום כתוש דורות, תפוזים סחוט, חרדל, דבש, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
- לחמם שמן זית במחבת, לחתוך את הפטריות לשתיים ולהקפיץ. להוסיף קצת מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- להרכיב את הסלט: עלי בייבי, עגבניות שרי , פרוסות צנונית, בצל סגול והפטריות.
- להשקות ברוטב בוינגרייט הדרים ולהניח מעל פרוסות ברי אפשר למי שלא מת על הגבינה להחליף בקממבר.
סלט חצילים בטחינה
מצרכים : חציל בלאדי קטן, עגבניה, שמן זית.
לרוטב טחינה: טחינה ,שום כתוש דורות, פטרוזיליה דורות , כוסברה דורות פלפל שחור.
אופן ההכנה :
1. קולים את החצילים הקטנים ומקלפים, לכתום את הראש ולשמור שלא יתפרק, לחתוך לחצי ואז כל חצי ל-3 ולייצר 6 שבלולים.
2. רוטב הטחינה: לימון, שום הכתוש, פטרוזיליה, כוסברה דורות , מלח, פלפל שחור, כמון לערבב עם מים קרים וקוביית קרח עד שמתגמשת לתערובת אחידה.
3. מניחים את הרוטב הטחינה בצלחת, עליו מניחים את שבלולי החצילים, מפזרים מלח גס בעדינות.
סוחטים עגבנייה מעל. ולסיום: לזלף שמן זית מעל.
סלט ארטישוק ביין.
מצרכים: ארטישוק טרי או לעצלנים מקופסא, יין לבן, לימון, זיתי קלמטה, בצל סגול, עגבניות מיובשות, פיטרוזליה.
לרוטב: יוגורט טבעי, כפית מיונז, פרמזן מגורר, שום כתוש דורות, מלח פלפל.
אופן ההכנה:















