נעים להכיר, אני אתי לוי, בת 56, נשואה לאורי, מנהל אגף הספורט בעיריית אור עקיבא, אמא גאה לארבעה וסבתא מאושרת לשני נכדים. נולדתי וגדלתי באור עקיבא, וגרה עד היום בעיר זאת שהפכה למרכז חיי.
את בעלי אורי הכרתי בתנועת הנוער העובד והלומד בה הייתי קומונרית. במבט לאחור אפשר בהחלט לומר שההיכרות סביב העשייה החינוכית והערכית הובילה וניווטה גם את המשך חיינו המשותפים, הרוויים בעשייה ציבורית.
האכפתיות וערכי העזרה לזולת שכה חשובים לי ולאורי הם אבני יסוד בביתנו, ואני יודעת שיחד גידלנו ילדים טובים – שיהיו גם טובים לאחרים וגם בני אדם שאוהבים אנשים.
העשייה החברתית והחיפוש אחר התרומה לקהילה הובילה אותי למלא במהלך שנות התשעים את תפקיד יו"ר תנועת הנשים נעמת בסניף באור עקיבא. בתפקיד זה קיימתי פעילות ענפה ומעצימה למען נשים: הקמתי פורום מפרה לנשות עסקים ומועדון לאמהות יחידניות, הקמתי מעון חדש לפעוטות בנוסף לשניים קיימים, סייעתי לנשים להתמודד עם בעיות מול משפחות ומעסיקים, סיפקתי לנשים ייעוץ משפטי ועוד ועוד.
לאחר שינוי מבני וארגוני שעברו על ההסתדרות ונעמת, התחלתי לעבוד בשנת 2000 כמזכירת איגוד מקצועי במרחב חדרה. המרחב שלנו חולש על כל מקומות העבודה מעתלית ועד בית ליד – לרבות חדרה, אור עקיבא, פארק התעשייה בקיסריה וכל הישובים, המושבים, הקיבוצים והכפרים שבאזור.
כמזכירת איגוד מקצועי אני מלווה ומטפלת בעובדים ממקומות עבודה שונים שהמוכרים בהם הם מפעלי נייר חדרה, קימברלי קלארק, מלונות באזור ועוד. בנוסף אני מלווה את עובדי מפעל "אלקטרוניקה רפואית בע"מ", שההתאגדות שלהם בהסתדרות לוותה במאבק לא קל שכלל גם שביתה, ואילו היום, כשחלפה הסערה, הם נהנים מהעסקה בהסכם קיבוצי ומתנאים מצוינים.
לצד הטיפול הקיבוצי במקומות העבודה, חלק גדול מתפקידי הוא לטפל בפניות פרט, וזהו נושא שיש לי חולשה מיוחדת אליו. לטוב ולרע, אני "הולכת לישון" עם הבעיות והעובדים בהם אני מטפלת. האכפתיות שלי והיכולת המקצועית שרכשתי עם השנים משרה ביטחון על הפונים אלי, ואני יודעת שהקשר החם, הדאגה והמסירות שאני משקיעה סייעו לא פעם ולא פעמיים לעובדים.
אני מאמינה שהכוח שלי כאישה שיודעת להיות רכה ומכילה אך גם סמכותית הוכיח עצמו. איני מחפשת אחר כבוד אלא רק מבקשת לעשות טוב, אך כשעושים את הדברים מהלב, הכבוד והטוב באים יחד.
במרחב שלנו 15 עובדים, המשתפים פעולה ויוצרים סינרגיה המלווה באווירה משפחתית מעולה. אני אמנם נחשבת לאחת הוותיקות במרחב, אך חשוב לי להנחות ולהוביל ולהעביר את הידע גם לדור הצעיר.
אני מברכת על כך שאני זוכה לעבוד יום יום לצד יו"ר המרחב ניר בן-חיים. ניר מגבה, מחזק ואכפתי, הליווי שלו והירידה לפרטים לצד האופי הכריזמטי תורם לי אישית להצליח בעבודתי ובמאבקים של העובדים אותם אני מלווה.
לאורך השנים , הן בנעמת והן בהסתדרות, נוכחתי לדעת מה כוחה של העבודה המאורגנת לסייע לעובדות ולעובדים שאין ביכולתם לעמוד לבד מול המעסיקים. אני גאה לקחת חלק בשינוי החברתי שההסתדרות – כבית של העובדים בישראל – מובילה!
בברכה שנה טובה וגמר חתימה טובה,
שלכן ושלכם,
אתי לוי












