פסח מתקרב. שוב חלפה לה שנה ושוב אותה שאלה. האם נארח אצלנו או האם נתארח אצל אחרים?
לפני כעשר שנים לאבא של זהורית היה מאוד קשה עם הזוגיות שלנו. הוא לא הסכים שאגיע אליהם בחגים. זהורית לא הסכימה שלא נגיע כולנו ביחד ומאז אנחנו מארחות את החג אצלנו. זה לא היה פשוט לה בכלל. היא באה מבית מזרחי חם, שבכל חג היו מסביב לשולחן לפחות 20 איש, אישה וטף. בחג הראשון שאירחנו היא אמרה לי – אצלי בשולחן חג לא יהיה 4 אנשים!. לשמחתנו, פנינו לכמה חברות וכולן הסימו להגיע ומאז זו מסורת – החגים הגדולים אנחנו מארחות.
בגלל קושי עם המשפחה הגרעינית משני הצדדים (אצלי זה סיפור אחר ובהזדמנות…) הקמנו לנו משפחה של חברים. חברים טובים, שגם אצלם המשפחות לא קיבלו את זה שילדיהם הומואים או לסביות ולחברים שלנו לא נעים לעשות חגים ביחד עם המשפחה שלא מקבלת את בן או בת הזוג. אחד מהאנשים האלה, שהיום הוא ללא ספק "אחי" הקטן והאהוב, הוא גידי. בחור דתי, הומו ומהמם אמיתי. הקשר עם המשפחה שלו רופף מאוד ואת החגים אנחנו עושים יחד כבר שנים רבות. הנתינה שלו, הרצון לעזור ללא תנאי, הבישולים הנפלאים שלו, ההקשה והתמיכה שלו ועוד ועוד גרמה לי לאהוב אותו בלי סוף. לדוגמא – כאשר הייתי עם זהורית במשלחת לארה"ב לפני 6 שנים, גידי עבר לגור אצלנו והוא זה שטיפל בילדים, למרות שלילדים האלה יש אבא. הילדים עד היום צוחקים ואומרים שהמשטר (לטובה או שלא…) של המקלחות והכביסות היה יותר מחמיר משלי! הוא דוד שלהם לכל עניין וצרה. הוא מורה נפלא לנערים ונערות בסיכון ובאמת קסם של בחור והוא לגמרי המשפחה שלי ואני אוהבת אותו אהבת נפש. משפחה זה לא קל, בטח לפני תקופת החגים. שמחה שמצאתי את גידי ועוד הרבה חברים אחרים שהם המשפחה שלי וחלקם יהיו אצלנו בשולחן הסדר.
בחרתי להביא לכם תוספת חגיגית לחג – אורז עם בצל מקורמל וכתר מלכותי…
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי
שמן קנולה
4 כוסות מים
כפית מלח
2 בצלים לבנים
2 בצלים סגולים
קוביית שום דורות
100 גרם סה"כ של אגוזים וגרעינים – גרעינים שחורים או חמנייה קלופים, אגוזי מלך, שקדים, קשיו (שיהיו לפחות 3 סוגים)
8 שזיפים מיובשים, עדיף בלי חרצנים
8 משמשים מיובשים
50 גרם חמוציות
אופן ההכנה:
האורז:
מחממים בסיר 3 כפות שמן ומוסיפים 2 כוסות אורז ומטגנים מעט. לאחר מכן מוסיפים 4 כוסות מים ומרתיחים. לאחר הרתיחה מוסיפים כפית מלח מערבבים וטועמים. מבשלים על אש קטנה מאוד 18 דקות ומכבים את האש. להשאיר את הסיר על האש לעוד 10 דקות לפחות לפני ההגשה.
הבצל והכתר:
מחממים מחבת עם 4 כפות שמן
פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים
משחימים את הבצל עד שהוא מקורמל, מוסיפים את השום ומערבבים מדי פעם
מעבירים את הבצל המטוגן לכלי אחר
באות ה מחבת קולים את הפיצוחים (מה שבחרתם לשים)
לאחר שהפיצוחים שחומים קלות קוצצים את המישמשים והשזיפים ומוסיפים גם את החמוציות
מערבבים כל הזמן, כדי שלא יישרף ומכבים את האש.
הרכבת המנה:
לוקחים רינג גדול או תבנית עוגה בלי התחתית לצלחת הגשה גדולה ומעבירים את האורז
יש לדחוס את האורז, כדי שלא ייתפרק בהרמת הרינג
בזהירות מרימים את הרינג
מפזרים את הבצלים המקורמלים מעל האורז ומעל הבצל לפזר את הפיצוחים והפירות היבשים
קיבלתם מנה פשוטה יחסית, אבל מאוד חגיגית שמתאימה מאוד לפסח ולחגים אחרים
פסח ואביב שמחים לכולכם!
שלכם,
בישולמד – בישול ביתי מהלב













