פורים הוא חג שמח ומבדח בגלל התחפושות, קריאת המגילה ובשנים האחרונות בגלל ששניים מתוך שלושת ילדיי נולדו בפורים כך שהחגיגה כפולה. ויש עוד סיבה שמשחר ילדותי היא זכורה לי כחוויה כייפית במיוחד – חלוקת משלוחי מנות. במקום מגוריי, מושב במרכז הארץ, כל השכנים שולחים אחד לשני משלוחי מנות מושקעים במיוחד עם מאפים עבודת יד : אוזני המן, עוגיות קוקוס, בוטנים ושקדים, ועוד מלא הפתעות.
מיידי שנה, היה משלוח מנות אחד, שכולנו חיכינו לו בציפייה – משלוח המנות של השכנה נורית. זה היה משלוח מנות צבעוני במיוחד, מלא ניחוחות וטעמים מהממים, בקיצור, משלוח מנות מרוקאי כהלכתו – עוגיות מלאות בדבש, סיגרים ממולאים בשקדים, והרבה עוגיות מרציפן בצבעים עזים עם אגוזים ותמרים.
אז למשימת "משלוחי המנות" החלטתי לעשות הומאג' לעוגיות המרציפן, קבלו את התמרים הבריאים עם מילויים שונים, וטעימים:
מילוי קוקוס:
1 כוס קוקוס
שליש כוס סוכר
1 ביצה
לערב הכל יחד ולאפות כ- 15 דקות על 180 מעלות
מילוי פיסטוק עם קרם חלבה:
חופן פיסטוקים טבעיים
ממרח/ קרם חלבה
להקפיץ את הפיסטוקים במחבת כשתי דקות, לאחר מכן להוסיף כף קרם חלבה ולערבב יחד
שקדים מקורמלים:
50 גרם שקדים לבנים פרוסים
25 גר' חמאה|
2 כפות דבש
3 כפות מים
מערבים הכל יחד ומכניסים לתנור ל- 10 דקות על 1500 מעלות
אגוזי מלך מצופים בשוקולד לבן:
ממיסים שוקולד לבן בקערת זכוכית במיקרו
טובלים את אגוזי המלך בשוקולד ומקררים
בסיום הכנת המילויים חוצים את התמרים באמצע, שולפים את הגרעין , ומכניסים את המילויים פנימה.
פורים שמח!














