לאוכל הפרסי התוודעתי לראשונה לפני כ-12 שנה, זה קרה כשאחי הציע לחברתו דאז נישואין והוזמנו לארוחת ערב חגיגית שכולה על טהרת המטבח הפרסי המשובח והבריא אצל איילה חמותו של אחי (החמות הטובה כן?) ובשלנית בחסד עליון. באותו הערב השולחן התמלא במארג של מנות, טעמים, צבעים וריחות, חורשט סבזי, חורשט חבושים, אורז עם תפוחי אדמה שרופים, אורז ירוק וכמובן קציצת כדור הטניס הגדולה הידועה בשמה גונדי וזו הייתה אהבה מקציצה ראשונה, כל כך התאהבתי בה שדרשתי מסבתא איילה סדנת גונדי אישית, היא כמובן מיד הסכימה אבל לקח לנו לקבוע בת מצווש שנים….
12 שנים של קרייבינג מטורף לגונדי האלוהי שלה ואפילו יום אחד כשרמת החשק עלתה לי לקחתי מתכון לגונדי מהאינטרנט שנחל כשלון מוחלט מכיוון שיצאו לי אבני עוף וחומוס וכשזרקתי אותם לכלבת השכן מהקומה השניה לקומת הקרקע רעידת אדמה פקדה את גוש דן רבתי.
והנה אחרי 12 שנים הצלחנו וביום שישי האחרון נתכסנו בביתה כל יוצאי איראן ומרוקאית אחת הגיעו לסדנת גונדי ושאר ירקות וכבר ניצלתי את ההזדמנות להתנסות בסיר הלחץ סיזל של רוסו החדש והמהפכני שקיבלתי במתנה לקראת החג. סיר שהוכתר על ידי כסיר למעלות מכיוון שיש לו את כל המעלות שאין לסירי לחץ אחרים שחוץ מקיצור זמן הבישול ושמירת הטעמים חלק מהמעלות שלו הם מכסה זכוכית שנסגר ונפתח בלחיצת יד אחת ומאפשר לנו לראות , פתיחת המכסה בכל זמן נתון בזמן הבישול לבדיקת ותיקון הטעמים ללא צורך המתנה שהסיר יתקרר והחשוב ביותר בעולם סירי הלחץ (שכולנו חרדים משימוש בהם) הסיר בטיחותי ולעולם לא יתפוצץ הודות לטכנולוגיה המתקדמת שלו.
הגונדי האלוהי של סבתא איילה:
למרק:
4 קישואים חתוכים לעיגולים גדולים.
4 גזרים חתוכים לעיגולים גדולים.
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 כרישות (החלק הלבן ) חתוכות לעיגולים
צרור שמיר / 4 טבליות שמיר קפוא של דורות.
כוס וחצי חומוס יבש שהושרה/ קפוא
5 שוקיי עוף נקיים.
פלפל שחור, מלח, כף כורכום.
לגונדי:
2 בצלים בינוניים מגורדים דק.
1 ק"ג חזה עוף טחון.
200 גרם בשר בקר טחון.
2 וחצי כוסות (חד"פ שתיה חמה) קמח חומוס.
כפית הל טחון.
קמצוץ צ'ילי גרוס
3/4 כף קימל טחון.
3/4 כף כמון.
1/2 כף פלפל שחור טחון.
כף מלח או יותר (איש איש בתיבולו יחיה).
3 כפות שמן.
כוס ושלושת רבעי מים (חד"פ חמה).
אופן ההכנה:
בסיר גדול מניחים את העוף והכרישה וממלאים ארבעה ליטר מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הגזרים, החומוס, השמיר ומתבלים בכורכום והמלח, מבשלים על אש נמוכה. בזמן הזה מכינים את הגונדי – מערבבים את כל החומרים ומשאירים למנוחה (בכל זאת עבדו קשה…) לאחר כחצי שעה מהרתיחה יוצרים קציצות בידיים רטובות קציצות בגודל כדור טניס מגבירים את האש וזורקים אותן למרק מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים ומבשלים לעוד כחצי שעה.
בתאבון 🙂
* את הסיר ניתן להשיג בכל חנויות כלי הבית המובחרות :ארקוס קאזה,קוק אנד בייק,לגעת באוכל,דומו,צוקר בחיפה,טישלר, כהן יצחק,קרניטל, תבליני מימון סודות מתוקים, מיסטר * מגיע בשני גדלים 6 ו-8 ליטר וכרגע מוצע ב- 20% הנחה *
לאתר רוסולינג המציע עולם ומלואו לחובבי הישול והאפיה (ארקוס, סיליקומרט, מיקרופליין ועוד : http://www.rosoling.co.il/
פייסוש: https://www.facebook.com/%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%95-roso-149284135504681/?fref=ts
* המוצר התקבל להתנסות *














