הבחירה שלי לשנה חדשה

imageDSC_9487 (3)הבחירה שלי לשנה החדשה
"לחיים יש דרכים מופלאות להראות את עצמם"
*מתוך הספר "לאושר יש טעם של קארי" המטבח ההודי שלי / אפרת דביר

אני אוהבת את זמן החגים בתל אביב, הרחובות שקטים מאדם, ניחוחות הבישול עולים ומתפזרים
מחלונות הבתים ואני ישר מתרגמת ומדמיינת מה מתבשל שם. ראש השנה מסמל בעיני את
האופציה לשנה טובה ושמחה יותר.

הפוסט הזה מתבשל לי בבטן כבר כמה חודשים, מאז שהכרתי את אפרת. והפעם, לכבוד החג
בחרתי להכין גרסה שלי לאחד ממתכוני הספר "לאושר יש טעם של קארי", ספר הבישול שכתבה
הכולל מתכונים וסיפורים מהמטבח ההודי.

בניגוד למטבח היהודי המסורתי השקט על גווניו הרכים, המטבח ההודי, עוצמתי, חזק, צבעוני בשפע
ניחוחות התבלינים הטריים ועז טעם. הבישול דורש תשומת לב וזמן. זמן ואהבה.

באהבה, בחרתי במתכון של דג חנוט בעלה בננה (עמ' 152?), ושיניתי את אופן ההכנה ע"י שילוב
של טכניקות אידוי ושימוש בסטימר (כלי אידוי), במקום אפייה בתנור. גיליתי שאופן ההכנה דומה
למנה שאני אוהבת, וחיברתי את הרעיון. נדלקתי על השימוש בעלה בננה שעד כה לא יצא לי לבשל
איתו. תהליך האידוי מאפשר לטעם הדג הטרי לפרוץ דרכו החוצה דרך אדי התבלינים, והרוטב
הנפלא. והכל בעדינות רבה, גורמה! שאצל אפרת הכל זה רוטב רוטב רוטב,,,

אבל מאיפה אמצא לי עלי בננה????
משלמה אברבנל החקלאי המחונן, האיש והאגדה, שבכל שבוע מרכז גידולים של חקלאים מהדרום
החם ומביא אותם בטנדר שלו, לשוק האיכרים בתל אביב.
העובד המקסים של שלמה הכין אותם נקיים מגוהצים ורכים בכדי שאוכל לעבוד איתם.

והנה לפניכם התרגום/ הגרסה/ הנוסח שלי למנת הדג לארוחת ערב החג החגיגית.
הדגים המתאימים להכנה בשיטה זו הם: בורי ים, סיבאס, דניס, בייבי פרידה, או דגי לוקוס קטנים.
תדאגו לדג טרי ביותר. בשיטת האידוי טעם הדג ברור וחד כך שאין מקום לוויתורים.

סטימר (כלי אידוי) עשוי מבמבוק או מנירוסטה

הוראות הכנה ל2 מנות :

מכינים סיר נירוסטה או ווק גדול וטוב בגודל המתאים, עליו נניח את הסטימר.

המרינדה לאידוי ( אותה נשים בסיר עליו יונח הסטימר)
חצי כוס סויה
חצי כוס מרין
יין אדום טיפה / אפשר סאקה במקום יין
5 פרוסות של ג'ינג'ר טרי
שמן צ'ילי טיפה אחת
כפית שמן שומשום
כפית שמן בוטנים
עלה דפנה
5 פלפלים שחורים קטנים
2 שיני שום
4 כפות תמרינדי
למון גרס
כוס מים

חומרים:
2 דגים מפולטים מנוקים היטב אפשר גם שלמים ונקיים כמו בתמונה
3 בצלים ירוקים חתוכים או שלמים ונקיים
צרור נענע
צרור בזיליקום
צרור כוסברה למי שאוהב
לימון פרוס פרוסות דקות.

הרכבת הסיר והגשת המנה:
מתאימים את כלי האידוי לסיר בגודל מתאים
מכינים את המרינדה
מסדרים את הדגים בסיר ומעליהם מניחים פרוסות לימונים דקיקות ואת כל הירוקים – נענע, כוסברה,
בזיליקום ובצל ירוק.
סוגרים את המכסה ומתחילים בתהליך האידוי. בודקים אחרי עשרים דקות בדיוק, אם העור נפרד
מהדג סימן שהדג מוכן.

מוציאים את הדגים מניחים על צלחת, משתמשים בציר כרוטב על הדג.    image
תוספת מתאימה, אורז לבן מאודה או אורז 5 צבעים. אם אתם מעדיפים תוספת ללא פחמימות, ניתן
להכין מצע של תרד או מנגולד מאודה ולהניח את הדג מעל.

בתאבון וחג שמח!

צילום: Tom Bartov