500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
3 כפות דבש
2 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
3 כפות שמן
3 מקלות קינמון
4 כפות סילאן
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כוס יין אדום
10 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 תאנים מיובשות שלמות
חופן צימוקים לבנים
50 גרם שקדים טבעיים
50 אגוזי קשיו טבעיים
להכנה:
1. לפזר את קוביות הדלעת על תבנית עם נייר אפיה, לבזוק מעל את הדבש ולצלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהדלעת תתרכך כמעט ריכוך מלא (3/4 ריכוך).
2. לטגן את הבצל ב-3 כפות שמן. לטגן עד שקיפות. להוסיף את הקשיו והאגוזים ולהמשיך לטגן יחד עוד 3-4 דקות.
3. להוסיף את מקלות הקינמון, הסילאן, הדבש, הסוכר, היין האדום וחצי כוס מים. לבשל עד רתיחה ועוד 2 דקות.
4. להוסיף את הפירות היבשים, להנמיך את להבת הגז ולבשל יחד 15 דקות. להוסיף את קוביות הדלעת ולבשל יחד עוד חצי שעה, או עד שהרוטב מסמיך.
הולך נפלא עם אורז לבן, קוסקוס
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














