לאורך השנים אני מחפשת אלטרנטיבה לארוחת בוקר שתהיה גם טעימה, גם משביעה וגם בריאה. הנטורופתית שלי המליצה לי להוסיף שיבולת שועל לתזונה.
שיבולת שועל מרגיעה את הקיבה וגם יוצרת הרגשת שובע לאורך זמן.
לא כל כך אהבתי את טעם הדייסה בילדותי. הכינו אותה מפתיתי קוסקוס בחלב. היום אני מתגעגעת לטעם הזה.
הכנתי את מתכון דייסת הקוואקר כפי שהופיעה על גבי האריזה אבל על בסיס חלב סויה מכיוון שהפסקתי לאכול מוצרי חלב. אפילו אם הולכים על דייסת קוואקר מתוקה, חשוב להוסיף מלח. לאחר סיום הבישול אפשר להוסיף קוביית חמאה קטנה שנמסה לאיטה. אני מאמינה שחמאה היא המוצר הכי בריא מכל מוצרי החלב (אבל עדיין גם חמאה אני לא צורכת). חמאת שקדים "שקד לבן" היא תחליף טעים וטוב. לסיום ניתן לקשט את הקוואקר בשבבי קוקוס, אגוזים או שקדים וכפית סילאן מעל.
השתמשתי בקלחת שקיבלתי במתנה מ- Xenon מתאימה גם להכנת מרקים טעימים או דייסות מיוחדות בחורף, לבישול ירקות, חימום חלב, מים או כל דבר שמצריך כלי קטן.
הקלחת בעלת תחתית האינדוקציה מאפשרת פיזור יעיל של החום בקלחת בזמן הבישול ומצופה אבן שיש ILAG מתוצרת שווייץ, היתרון בקלחת הוא שאבן השיש מונעת מהדייסה הסמיכה להידבק לדפנות וכך גם שטיפת הקלחת בסיום הארוחה- קלה מאוד.
בדרך כלל אני ממש חוששת להפסיק לערבב לרגע, כי הכל יכול להשרף או לעלות גושים דיי מהר, אבל הפעם ראיתי שאין סכנה כזו.
המלצת השף אבי ביטון:
הכניסו לקלחת: 100 גר' שוקולד חלב / מריר איכותי, 1 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, כפית תמצית וניל אמיתית או מעט רום, ניתן להוסיף 2 כפות סוכר למי שאוהב מתוק. ערבבו, לכו לצפות בפרק חדש של הסדרה האהובה עליכם, ותוך 10 דקות יש לכם משקה שוקולדי ומפנק במיוחד.















