מתחם שלומציון המלכה בירושלים הפך בשנים האחרונות לאחד ממתחמי הבילוי הבולטים ביותר בעיר, עמוס בבוקר ושוקק חיים בערב ובלילה. באזור המבוקש נפתחה לאחרונה מסעדה חלבית חדשה בשם "דוניא" העולם בערבית.
בשעות הבוקר ניתן ליהנות מאווירת בית קפה ולהזמין ארוחות בוקר , שאותם ניתן להזמין גם לאורך כל היום, ליהנות משירות מפנק ותפריט מגוון ועשיר של מסעדה חלבית.
התפריט הוא פרי יצירתו של השף תומר אבלס , שעבד בעבר במסעדות הירושלמיות "אוליב" ו"הרסטובר" ומתמחה בדגים, בישול איטלקי ומזרח תיכוני מסוגנן.
גילוי נאות: הייתי אורחת המקום.
בלילה, המקום משנה צורה והופך לבר צעיר שוקק חיים ותוסס בו יכולים ליהנות הצעירים והצעירים בנפשם מתפריט לילי ייחודי שבנה שף המקום, ממוסיקה עדכנית הבוקעת ממערכות סאונד משוכללות לשתות ולבלות עד השעות הקטנות של הלילה.
אריק עזריאל מבעלי דוניא מציין כי "הקונספט הייחודי של המקום שבבוקר משמש כמסעדה חלבית ובלילה הופך לבר שוקק כחלק מחיי הלילה של ירושלים מתגלה כנוסחה מנצחת".
אני בחרתי לאכול מחוץ למסעדה – לספוג את האווירה ולהנות גם מהמראות של העיר המיוחדת-ירושלים-ולהנות מהבריזות שבמקום
אז מה טעמתי מהמנות שבתפריט: (כל המנות כאן מפנקות ומאוד נדיבות)
לחם הבית שהיה טעים, טרי ופריך בדיוק כמו שאני אוהבת הוגש עם סלסת פלפלים וטפנד זיתים
כרובית מטוגנת ומתובלת בכמון ולימון ומעל טחינה גולמית
פטריות פורטובלו ממולאות במיקס גבינות ואגוזי מלך ברוטב רימונים וסילאן – מנה טעימה מאוד לאוהבי פטריות הפורטובלו
עלי גפן ממולאים שהוגשו עם רוטב (שלא הצלחתי לזהות)
פוקצ'ה בלקנית (שהייתה קשה לטעמי) כשמעל גבינת לבנה עם רוטבי הבית
רול אבוקדו – עגבניות מיובשות עם קשיו וקוביות אבוקדו מוגש עם רוטב תמר הינדי
סלט קריספי – קוביות טוסט צהובה מוקפצות בחמאת שום על מצע סלט חסות, עגבניות שרי, מלפפון, בצל וגזר עם גבינת פטה מגורדת
הזיתי של כרמלה – המנה של כרמלה – מנה לאוהבי הפסטה – עם קוביות בטטה, זיתים, רוטב עגבניות עשיר והכל מוקרם עם גבינת מוצרלה – מנה בטעמים של בית, משביע ומוגשת בכמות נדיבה
מנת הניוקי ערמונים בשמנת, עירית קצוצה ושקדים – שילוב מנצח של ניוקי תפוחי-אדמה עם ניוקי בטטה שהיו נימוחים וספוגים בטעמים – זאת המנה המנצחת שלי
ומה היה לנו בגזרת הקינוחים? (כאן המצלמה שלי הפסיקה לצלם ובנייד שלי נגמרה הסוללה ולכן…הצילומים של מנות הקינוחים הם באדיבותו של @ששת )
עוגת ביסקוויטים ביתית – שכבות של ביסקוויטים, קרם וניל ושוקולד קריספי בציפוי גנאש שוקולד
ברולה קומותיים – שכבות קרם ברולה עם קרם וניל בין טווילים של בצק עלים מקורמל
עוגת גבינה ביתית מוגשת עם קונפיטורת תות ביתית
הצנצנת הלוהטת – כשמה כן היא – מרנג שוקולד ופקאן, קרם חלבה, קריספי נוגט, שערות חלבה וסילאן – הקינוח המנצח שלי במסעדה
במסעדה גם עסקיות מצוינות בעלות של 58 ₪ הכוללות מנה ראשונה לבחירה +מנה עיקרית לבחירה (אפילו מנות דגים) וכוס מיץ. העיסקיות מוגשות בין השעות 11:30 עד 17:00.
לתפריט העסקיות – כנסו כאן לקישור
במסעדה הושקעו למעלה מ600,000 ש"ח. עיצוב המסעדה נעשה על ידי איציק עזריאל בהשראת אתרים מהעולם בשילוב פריטי וינטאג' ייחודיים (כגון דלתות שרותים שנראות כמו תא טלפון לונדוני, נברשות וכלים משווקים שונים ברחבי העולם, קיר בובות גבס ועוד) לצד עיצוב צעיר ורענן היוצרים אוירה חמימה וביתית בשעות היום ואוירת בר בשעות הלילה.
המסעדה מתאימה לעריכת אירועים עד 80 איש. ובחדר הפרטי ניתן לערוך אירועים עד 10 איש.
לאתר הבית של המסעדה, תפריט ולהזמנות – כנסו כאן לקישור
כתובת להגעה: דוניא, רחוב שלומציון המלכה 1, ירושלים.
טלפון: 02-6282558
#מסעדתדוניא #מסעדותבירושלים #מסעדהכשרה
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא





























