דג פורל אפוי ברוטב פסטו, עגבניות מיובשות ואגוזי פקאן

כמיטב המסורת, מארחי ערב ראש השנה מתבקשים להגיש לסועדים דג שלם וטעים – כדי שנהיה לראש ולא לזנב! Olea essence מבית הבד של הגולן ומסעדת "דג על הדן" מציגים מתכון גורמה לדג פורל אפוי שיכניס הרבה טעם ועונג צרוף לארוחת החג.

בחורה עם מחשב נייד

מתכון גורמה לדג פורל אפוי ברוטב פסטו, עגבניות מיובשות ואגוזי פקאן

Olea essence ומסעדת דג על הדן מציגים מתכון לפורל אפוי. צילום מיקה קאשן 

רוטב (מתאים לכ-2-3 נתחי פורל)­:

200 גרם בזיליקום טרי

3 שיני שום

4-5 עגבניות מיובשות

1/4 כוס אגוזי פקאן ממשק דג על הדן

מלח אטלנטי ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית בזיליקום של Olea essence

 

אופן ההכנה:

  • ·         טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.

  • ·         מוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

  • ·         מורחים את הרוטב היטב בבטן הדג.

  • ·         את צדיי הדג עוטפים בנייר אפייה.

  • ·         מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

כיצד נדע שהדג אפוי כהלכה? ננעץ מזלג בגב הדג – אם המזלג נכנס כמו חמאה ועובר מצד לצד  – הדג מוכן!

 

שיהיה בתאבון.


להשיג במרכזי המבקרים של "בית הבד של הגולן":

תל אביב, רח' בן יהודה 17 050-2888715

קצרין, אזור תעשיה  04-6850023 / 050-2888709
עין גב, נמל עין גב  050-2888705

ובאתר האינטרנט: http://www.oleaessence.com