דג לברק נחשב לדג מיוחד שצבעו כסוף, הלברק חי לרוב בשפכי נהרות, אך מסוגל גם לחיות בים. בשנים האחרונות החלו לגדל אותו בבריכות ובכלובים ימיים.
דג לברק משמש למאכל, זהו דג כשר בעל קשקשים.
דג לברק ערך תזונתי
דג לברק פופולארי מאוד במסעדות יוקרה, מחירו גבוה יחסית משום שקשה לגדל אותו, הוא נחשב לדג בריא.
הלברק עשיר באומגה 3, באומגה 6, וויטמינים, חומצות שומן חיוניות החשובות לתפקוד תקין של הגוף, לשמירה על לחות העור ומניעה וטיפול בדלקות.
רעיונות למתכוני דג לברק
מלבד היותו דג בריא ועשיר בוויטמינים הלברק טעים מאוד וקל להכנה.
את דג הלברק ניתן להכין בכל מיני צורות, יש האוהבים אותו מטוגן, ויש האוהבים אותו אפוי.
מומלץ לתבל את הלברק בעשבי תיבול לאחר מכן כדאי להכין רוטב חלבי של תערובת גבינות מפנקת כגון: שמנת מתוקה, מוצרלה ופרמזן.
דג לברק טעים, בריא, רך ועסיסי מומלץ לכולם.











