גן עדן מקדאיף, קצפת ותותים

בחורה עם מחשב נייד

בילדותי היה לאמא שלי שתחיה מנהג קבוע ביום שישי בצהריים – נסיעה לקונדיטוריית אמיר בכביש יפיע בואכה מגדל העמק . אחרי פקקי ענק מרחוב המוסכים ועד אינסוף היינו מגיעות ברנו ה-5 החומה והמכוערת לחניית הקונדיטוריה ושמות פעמינו לגן עדן של קצפות ומעמולים. תוך כדי העמסת קילו בורקסים מעורבים, 2 ק"ג עוגיות מעורבות ושאיבה מאסיבית  של חצי מגש פחזניות מצד אמא שלי…. זה הסוף שלי היום !גם עוגת קדאיף הייתה נכנסת לשקיות הכל טוב. היינו יוצאות שמחות ואמא שלי שבעה ומלאת מרץ מהסוכרים שהספיגה בדמה , נותנות עצירה במאפיית הפיתות ורוכשות פטאייר טעים וטרי מלא בעלי זעתר ומסומק מהסומק (מתכון בהזדמנות הראשונה שאכין – יש לי מתכון אש).

10896963_10152999982441280_4803906182014783861_n

אז בכל הגעגועים למאכלים הטעימים ממחוז ילדותי נצרת, מצאתי במקרר שלי שערות קדאיף , סלסלת תותים ושקית פיסטוקים קלופים (קדאיף ופיסטוק שילוב מנצח!!! אם יוצא לכם לטייל בנצרת אל תשכחו את ממתקי מוכתר , הבקלוואה הכי טובה בארץ!!! ואל תשכחו להביא לי משלוח כי אני לא מתקרבת לקור הצפוני עד לחודש יולי 2015) וחוץ מזה שהייתי חייבת להפעיל את הגנרטור הקטן שהתעורר ב07:00 בבוקר ולשרוף לה קצת אנרגיה (היא אוהבת לעזור לי במטבח!)

עוגת קדאיף עם פיסטוקים, קצפת ותותים:

300 גרם שערות קדאיף מופשרות

120 גרם חמאה ממומסת

50 גרם אבקת סוכר

50 גרם פיסטוקים שבורים גס

סלסלת תותי שטופים ופרוסים

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס חלב

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

בקערה מפרידים את שערות הקדאיף , מוסיפים את אבקת הסוכר והפיסטוקים מערבבים ומספיגים היטב את החמאה המומסת משטחים בתבנית אפיה ואופים בחום של 170 מעלות עד להשחמה קלה, מצננים.

במיקסר מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה, החלב ופודינג הוניל  לקצפת יציבה.

בתבנית קוטר 26 מסדרים חצי מכמות הקדאיף ועליו חצי מכמות הקצפת, עליה מסדרים יפה יפה את התותים הפרוסים ומעל עוד שכבת קצפת – מפזרים את יתרת הקדאיף, זורים אבקת סוכר ומעטרים בתותים חתוכים ובפיסטוקים שלמים.

10425882_10152999982571280_7789485248608698100_n

 

סיימנו הגנרטור ואני את המשימה וכמובן שהיא ניקתה וליקקה את קערת הקצפת ולא שכחה לטבול כמה תותים. היא עדיין ערה. (לפרק לה את האנרגיה רציתי.. היא תודלקה יופי)