ממלכת החצילים בבית שלי מכילה כמה סלסלות כאלו מהסוג שנקרא בלאדי…שזה סתם כינוי כי הם יפים לבנים ושמנים כמו כל דבר שגדל לו בכפר
גם אם יש בבית כמה יחידות אני לא עומדת בפניהם בחנויות לא משנה אם בסופר או בכפר ליד תמיד תהיה בין הקניות שקית מלאה בהם…
הם יהיו מתוקים , חמוצים או חריפים
הם יהיו בקוביות ,פרוסות או שלמים חצויים ועם רוטב
הם יהיו חלביים או בשריים וגם פרווה
אבל הם יהיו בשולחן שלנו ככוכב .
לפני זמן לא רב הוזמנו לארוחת ערב
כל אחד דואג לתבשיל נאמר לי . נו טוב מה נכין ?
סלסלת החצילים קרצה לי אבל לא ידעתי עדיין מה נכין.
אוף לא בא לי טיגון אומרת לעצמי .בחום הזה ?
וגם לא בא לי משהו שישחה לו בשמן .
אז מנסים במעבדת לאה דברים חדשים
פרסתי לי 2 חצילים שמנמנים ויפים אבל גם ארוכים שניתן יהיה לגלגלם
הנחתי בתבנית מרופדת נייר אפיה והתזתי ספריי שמן
בגריל הפרוסות הושחמו משני הצדדים השחמה קלה לריכוך ,כי הם עמדו לעבור עוד אפיה .
בנתיים מכינים מלית מ-
חצי קילוגרם בשר טחון שמן מעט (אפשר מעט שומן כבש)
2 בצלים גדולים מרוסקים בפומפיה גסה ,מעט שמן לטיגון
בסיר או מחבת עמוקה משחימים את הבצל בשמן ומוסיפים את הבשר שאותו מבשלים יחד עד שינוי הצבע וזהו
מתבלים בכל תבלין אהוב
אני אוהבת כמון,פפריקה מתוקה וחריפה , פלפל גרוס טרי מלח וגם גבישי שום ,2 כפות צ'ילי מתוק ו2 כפות טריאקי
מוסיפים 2 ביצים טריות ובוחשים היטב .
מצננים ומוסיפים חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה קצוצים גס
להרכבה
שוטחים כל פרוסה ממלאים בכף גדושה מלית ומגלגלים
מסדרים צמוד בתבנית עמוקה שתכיל הכל ומכינים רוטב .
לרוטב –
קופסת רסק עגבניות קטנה של יכין (פלסטיק של 360 גרם)
ליכין יש רסק עגבניות מתוק וטעים
עגבניה גדולה מרוסקת בפומפיה דקה
כף סוכר חום
כפית אבקת מרק עוף טובה
מלח לפי טעם , פלפל שחור גרוס לפי טעם , פפריקה חריפה ומתוקה
כף טריאקי של אוסם
מים רותחים לדילול לפי צורך בערך כוס של 200 מיל
כף שמן זית
בוחשים הכל יחד ומעבירים הרטב מעל הגלילות
אופים פתוח רבע שעה שישחים מעט וזהו
לא ליבש .
מגישים חם עם אורז לבן וישרור שקט על פני האדמה כי הפיות יהיו עסוקים בגריסה כי אצל החבורה בה התארחתי כך זה היה .















