גלידה טבעונית מפתיעה

גלידת בננה וחמאת בוטנים שעשויה מ… בננות וחמאת בוטנים. וזהו! אז מה הסוד של המרקם הקרמי המושלם שלה? היכנסו ותגלו

המתכון, אומר זאת מייד, לא שלי. מצאתי אותו בעמוד הפייסבוק של סלונה אוכל ומייד החלטתי שאני חייבת לנסות אותו. לא מעט פעמים נתקלים במתכונים שמבטיחים פטנטים אדירים, וכשמנסים אותם בבית מגלים שאיכשהו הפטנט לא עובד אצלכם. ובכן, לא הפעם. הפטנט שמבטיח פה מרקם קרמי-גלידתי מושלם אכן עובד, ובגדול.

תשאלו מה הבעיה להגיע למרקם גלידתי, ואגיד לכם שזאת בעיה כשבגלידה אין שמנת או חלב או תחליף צמחי של שניהם. למעשה מדובר בגלידה שיש בה שני מרכיבים בלבד – בננות וחמאת בוטנים. וזהו! בלי סוכר ובלי שום תוספת אחרת. ואם יש צורך להבהיר אז כן, זה נורא נורא טעים.

אז מה הסוד הגדול? או, טוב ששאלתם. הסוד הוא בהקפאת הבננות לפני ההכנה ובסבלנות בשלב ההכנה. וככה זה עובד:

גלידת בננות וחמאת בוטנים טבעונית

המצרכים:

4 בננות גדולות ובשלות, בשלב שבו כבר חייבים לעשות איתן משהו

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

אופן ההכנה:

חותכים את הבננות לפרוסות, שמים נייר אפיה על צלחת גדולה ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על הצלחת.

מקפיאים לשעתיים לפחות.

מוציאים מההקפאה, מעבירים את פרוסות הבננות למעבד מזון (אם לא השתמשתם בנייר אפייה, יתכן כי תצטרכו להיעזר בסכין כדי להפריד את הבננות מהצלחת).

מפעילים את מעבד המזון למשך כמה וכמה דקות עד שהבננות מקבלות מרקם גלידתי. סבלנות, זה יקרה. בהתחלה יהיו לכם קוביות של בננות קפואות, אחר כך פירורים ובסוף בסוף יקרה הבלתי ייאמן והבננות יהפכו לגלידה.

אחרי שזה קורה הוסיפו להן 2 כפות חמאת בוטנים וערבלו לתערובת אחידה.

להגיש מייד (בגלל שהבננות היו קפואות, זה כבר קר ומוכן להגשה). ניתן להחזיר להקפאה לאכילה במועד מאוחר יותר, אבל זה פוגע במרקם.

שדרוגים:

הגלידה מושלמת כמו שהיא, אבל אפש/ר להעשיר אותה (ואגב כך להוסיף לה שומן ועוד כל מיני דברים פחות בריאים) בחלב או קרם קוקוס, סילאן, מייפל, קוקוס קלוי ואולי גם איזה ליקר, קצת שוקולד מריר ועוד.

בתיאבון! ותתעודדו, עוד 4-5 חודשים הקיץ נגמר.

.

אה, ותעקבו אחרי סלונה אוכל בפייסבוק וגם אתם תגלו מתכונים נהדרים ופטנטים בישוליים מצוינים