יונתן (הגדול שלי בן ה-17.5) יצא לטיול שנתי. טיול שנתי של 3 ימים בירושלים. אני כל כך מתגעגעת אליו שכל מה שיגיד לי עכשיו שבא לו אני אכין. ביום הראשון עוד לפני שיצא לטיול אמר לי: "אמא כשאני חוזר אני רוצה שתחכה לי ארוחה טעימה". אני חייכתי. יונתן ילד מקסים, חכם ומבריק בצורה בלתי רגילה, יפה תואר. היום בדרך חזרה הביתה עוד התקשר להזכיר שלא אשכח, תכיני לי משהו טעים.
אני מכינה לו תמיד את מה שהוא אוהב לאכול והדבר שהוא הכי אוהב לאכול זה – אורז. אורז לבן, אורז צהוב, אורז עם אפונה, אורז עם גזר, אורז עם במיה בצד, אורז עם כלום, העיקר שיהיה לו בארוחה אורז.
אז היום הכנתי לו מוקפץ עם ירקות ואורז בצד.
לעבודה:
למוקפץ:
נתחי פילה עוף (חלק עסיסי מאוד ורך)
רבע כרוב לבן פרוס
2 גזרים חתוכים לג'וליינים (אני אוהבת גדולים)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
2 בצל ירוק גדולים חתוכים
חתיכת ג'ינג'ר קצוצה
6 שיני שום כתושים דק
1 בקבוק רוטב פאד תאי (אני קניתי בטיב טעם, יש בכל חנות עם חלק אסיאתי)
לשים שמן במחבת גדולה, לטגן את נתחי הפילה עד שיזהיבו. להוציא לקערה.
להוסיף למחבת את הבצל, שום כתוש וג'ינגר. לטגן שתיים שלוש דקות. להוסיף את שאר הירקות לערבב ולטגן 3-4 דקות. הירקות צריכים להישאר אל דנטה. להוסיף 3/4 בקבוק רוטב פאד תאי והמוקפץ מוכן!
אורז מוקפץ
אורז מבושל מקורר (אני השתמשתי באורז שנשאר לי שבתוכו אפונה וגזר)
2 בצל ירוק
2 ביצים שבורות ומקושקשות בקערה
1/4 בקבוק רוטב פאד תאי (שנשאר מהמוקפץ)
במחבת עם שמן לטגן מעט בצל ירוק, להוסיף את הביצים והרוטב ולערבב היטב עד שהביצה מוכנה. להוסיף את האורז לבחוש היטב שכל האורז יהיה מצופה ברוטב.
יונתן מחכה לך, השולחן ערוך
אוהבת אמא














