בשורה בתחום הקולינרי: שגרירות דרום קוריאה שמחה להביא לציבור בארץ טעימה מקסמי המטבח הקוריאני, באמצעות שיתוף פעולה עם מסעדת "מינה טומיי", במסגרת שבוע קוריאה בישראל.מאת :שרית יוכפז

בחורה עם מחשב נייד
בשורה בתחום הקולינרי: שגרירות דרום קוריאה שמחה להביא לציבור בארץ טעימה מקסמי המטבח הקוריאני,
באמצעות שיתוף פעולה עם מסעדת "מינה טומיי", במסגרת שבוע קוריאה בישראל.
בתמונה: מימין: גולן יוסיפון.ונציגי שגרירות קוראה בישראל 
באירוע מיוחד שנערך הערב במסעדת "מינה טומיי" בתל אביב הוצגו מנות קוריאניות מיוחדות ומסורתיות,
אשר מביאות לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים,
אסתטיקה ובריאות. הסועדים קיבלו הזדמנות לטעום מן המנות המיוחדות ולהיחשף לחומרי גלם רבים אשר
הובאו לישראל במיוחד מקוריאה. את הפרויקט מלווה השפית הקוריאנית,
היונה לי, יחד עם השף והבעלים של מסעדת "מינה טומיי", משה בדישי.
המטבח הקוריאני ("האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים – מהווה נדבך
חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה. המטבח הקוריאני 
ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות
בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי
זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו.
האוכל הקוריאני מהווה מקור אנרגיה מעולה. עבור הקוריאנים האנרגיה איננה פיזית בלבד, אלא נובעת גם
מעוצמת הרוח והנפש. לפי החוכמה הקוריאנית העממית אוכל ותרופות צומחים
מאותו שורש ולכן האוכל הוא התרופה הטובה ביותר. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים
התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות.
השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
עם זאת, בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות
טמונה בכך שבישראל אין כיום ולו גם מסעדה קוריאנית אותנטית
אחת. על מנת להגביר את
המודעות בקרב הציבור בישראל ולאפשר לו טעימה מהמטבח הקוריאני – חברה שגרירות קוריאה למסעדת "מינה טומיי"
– על מנת שזו תשלב בתפריט שלה מנות מסורתיות מובילות
מהמטבח הקוריאני.
בין חומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת
ביותר היא הקימצ'י – כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום ורוטב
דגים העובר תהליך ארוך
של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה. בנוסף,
משתמשים הקוריאנים גם בשורש הג'ינסנג הקוריאני, המיוחסות לו סגולות רפואיות רבות.
המנות שיוגשו
במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית: קימצ'י, ביבימבאפ (אורז עם מבחר ירקות), פאג'ון
 ג'אפ-צ'ה
(אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני) ועוד.
בתמונה  מימין לשמאל:
קונסול כבוד של קוריאה בישראל, עו"ד עמיחי עורקבי, קונסול התרבות של שגרירות קוריאה,
מר פרק; השף משה בדישי, השפית הקוריאנית היונה לי
וסגן שגריר קוריאה בישראל,
פארק הוואנג-קיונג.
צילום:  באדיבות שגרירות קוריאה.
סגן שגריר קוריאה בישראל, פארק הוואנג-קיונג, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף
לא רק להצלחה של תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניו 
סמסונג ו- Kia) – אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.