ברוסקטות
מתכון שבא אלינו היישר מאיטליה. לברוסקטה גרסאות מגוונות, אבל בכל הגרסאות מדובר בפרוסות לחם כפרי, ג'בטה או באגט קלויות מתובלות, ועליהן שילובים של ירקות גבינות וכיד הדמיון הטובה עלינו. הברוסקטה משמשת בדרך כלל כפתיח לארוחה.
למצרכים:
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
2-3 שיני שום מקולפות
שמן זית
להכנה:
לרפד תבנית בנייר אפיה ולשים בה את פרוסות הבגט. לזלף שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות או עד שהפרוסות הופכות לצנימים.
להוציא מהתנור למשטח עבודה. לשפשף כל פרוסה עם שן שום ולהניח בצד.
כעת מפעילים את הדמיון ועוברים לשילובים:
– גבינת שמנת (אני שמתי שום שמיר של סימפוניה – 5% לא האמינו לי שהיא 5%) ועליה סלמון מעושן.
– רוטב פסטו עם פרוסת מוצרלה ועגבניה / עלה בזיליקום עם פרוסת מוצרלה ועגבניה
– מטבל גבינה כחולה (רוקפור) ועליה מלפפון פריך וטרי
– טפנד זיתים ועליו קוביית פטה וטבעת בצל
– עגבניות מיובשות ועליהן פרמזן מגורד
– חמאה ועליה סלמון ופרוסת פלפל אדום
מטבלים נפלאים לברוסקטות (הולכים נפלא גם עם כל פסטה)
מטבל רוקפור
למצרכים ולהכנה:
50 גרם גבינת רוקפור
חופן אגוזי מלך
3/4 גביע יוגורט
לרסק הכל במג'ימיקס. ניתן להפחית מכמות היוגורט אם רוצים מטבל יותר חריף ועוקצני.
רוטב פסטו
למצרכים ולהכנה:
חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.
10 שיני שום
1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס) רצוי פרמזן איכותי כדוגמת ריג'אנו וזה משדרג את המטבל
5 כפות צנוברים
1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית
כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)
1 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
לשים הכל במג’ימיקס עד שמרקמו נהיה כמשחה.
אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.
לשים בקופסא ולמקרר.
מושלם בטעמו!!!!!!!
טפנד זיתים
למצרכים ולהכנה:
200 גרם זיתי קלמטה מגולענים
4 שיני שום קלופות
צנצנת קטנה של אנשובי
1/2 כוס שמן זית
לטחון הכל במג'ימיקס. לקחת בחשבון שמטבל זה הוא מלוח וניתן למתן את המליחות ולשים פחות אנשובי. לשמור בצנצנת סגורה במקרר.
ניתן להפעיל את הדמיון ולשים על הברוסקטות מה שיש לכם במזווה או במקרר באותו הרגע. כיף גדול עם סלט חסה ליד ויש ארוחה מהירה ומיוחדת.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!
















