בצק שמרים עם הרבה פרג

שמרים זו אהבה, הלישה ,ההתפחה, פתיחת הבצק, מריחת הפרג/ריבה/שוקולד, סגירה , התפחה, תנור = ריח משגע
והטעם, טעם גן עדן

בחורה עם מחשב נייד

בצק שמרים עם פרג

חומרים לבצק :

500 גר' קמח רגיל

1 שמרית

50 גר' סוכר

3 חלמונים

2 כוסות חלב,

קמצוץ מלח,

100 גר' חמאה רכה

חומרים לתערובת הפרג:

לבשל בסיר 10 דק' ולתת לתערובת להתקרר היטב

3 כוסות פרג

2 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

75 גר' חמאה רכה

2 כפות ריבה

הכנת הבצק:

כל חומרי הגלם בקערת  במיקסר עם וו לישה.

אחר להתפיח במקרר 3 שעות.

לחלק ל-4

כל 1/4 לשטח אורכית.

למרוח בריבה, ואחר שכבה רצינית של פרג, שימו לב חייב להספיק ל4 גלילים.

ולגלגל בעדינות.

להניח על גבי מגש אפייה עם נייר אפיה – למנוחה של 1 של שעה

למרוח בביצה- האמת מרחתי  בחלבונים שנשארו מהבצק.

ולתנור בחום של 160 מעלות 40 דק'

תיהנובצק שמרים ופרג