בצק שמרים אלוהי ממולא בכל טוב -כאן בנוגט שוקולד לבן ואבקת שוקולית לאפיה

בחורה עם מחשב נייד

שמרים בשוקולד ונוגט

בצק שמרים מתוק אלוהי שגרם לכולם לעצום עניים ולגרגר….

קור אימים של סופשבוע בו התקלקל לנו המזגן בסלון גרם לי להחליט

היום אופים שמרים .

התעצלתי לעלות קומה להביא חלב ושמנת חמוצה שפתחתי עמדה מול עניי וכך נולד לו מתכון חדש

הוא גם ישאר בבית…

העוגות רכות ואלוהיות

הטעם עדין והמלית רק משתלבת לה פנימה…וכל ביס טעם גנעדן בחיי

אז לבצק הזה צריך –

קילו קמח לבן

2 וחצי כפות שמרים יבשים

1 מיכל שמנת חמוצה

כוס חד פעמית לשתיה חמה סוכר

כוס חד פעמית מים חמים שאצבע יכולה לגעת ולא למות מחום…(להשתמש כמה שצריך)

כוס שמן חד פעמית

100 גרם חמאה מומסת

2 ביצים גדולות

כפית תמצית וניל .

לשים בצק רך ונעים לעבודה עבודת ידיים של כמה דקות רצופות

כך אני נוהגת כי לחוש בצק שמרים זו חוויה אחרת

הוא אוהב אותך ומגיב לך ….כי שמרים הם תא חי …הם מרגישים אותך

מניחים בקערה משומנת לתפיחה משמנים את הבצק מכל צד פן יבש

ובשל הקור הרב הנחתי ליד מקור חום …במקרה שלי על הגז היה סיר מרק ענק .

מתפיחים פעמיים ולשים היטב בכל פעם .

בפעם השלישית חותכים ל-4 את כדור הבצק בלי ללוש קודם כי כך קל לרדד אותו

פותחים כל חלק לעלה וממלאים במלית שחשקה נפשכם

במקרה הזה – נוגט שוקולד לבן של השחר ומעל אבקת שוקולית לאפיה .

מגלגלים לכרוכית שאותה חותכים לפרוסות עבות ומניחים בתבנית אפיה כאן היא אובאלית

מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום .

ניתן למלא בכל מלית אחרת כמו שוקולד נוטלה,ריבת פרי עם קוקוס והדמיון הוא היוצר שלכם…

להתפיח שוב עד שיכפיל נפחו .

לאפות על 180 מעלות שישחים (בערך חצי שעה בתנור שלי )

ניתן להשקות במי סוכר …אני ויתרתי. (כוס סוכר וכוס מים עם טיפת לימון ותמצית וניל – לנטף כמה שרוצים ולשמור השאר במקרר)

תתענגו איתי על כל ביס

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.