חומרים לבצק- כדאי להכפיל כמויות
21/2 כוסות קמח
1 א. אפייה
3 כפות סוכר
2 כפות חלב
3 ביצים
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 מקל וניל
20 דובדבנים חמוצים
הכנה:
את הקמח+א.אפייה+סוכר+חלב+ ביצים- למיקסר לערבול
להוסיף את החמאה וגרגירי מקל הוניל
ללוש 8 דקות.
ללפף עם ניילון נצמד או להכניס לשקית(גדולה) עם סגירה- ללילה למקרר
את תערובת הגבינה להכין לפני המילוי:
250 גר' ריקוטה
250 גר' גבינה 5%
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס קורנפלור
1/2 חבילת אינסטנט פודינג(וניל)
1 מקל וניל.
לערבב ידני בקערה.
מי סוכר: 1/2 כוס סוכר +1/4 כוס מים- להביא לרתיחה ולקרר
הכנה:
את הבצק לחלק ל 2 חלקים ולשטח לרוחב.
את כמות הגבינות לחלק- 1/2 למריחת הבצקים 1/2 להכניס לשק זילוף.
בצד הבצק להזליף 3 שורות של גבינה ועל הגבינה לסדר פס של דובדבנים(ללא חרצן)
לגלגל בעדינות לחתוך עם סכין משוננת ולסדר בתבנית כלפי מעלה.
למלא את התבנית – 2 חלקי הבצק נכנסים לתבנית.
למרוח בביצה.
לתנור שחומם מראש 165 מעלות 40 דק'
כשהעוגה יוצאת למרוח במי סוכר .
עוגה נפלאה.












