יום לפני אחרון בבולגריה ואני מארחת
טרחנו קנינו סטייקים נפלאים ורכיבים משגעים ואז מריה שלי אומרת
תני לי לעשות גם משהו
אמרתי טוב…סטפן קנה חבילת עלי פילו שמשווקים שם טריים ורכים…
יצאתי מהמטבח ונתתי לה את הכבוד להכין …
צפיתי מהצד ומשהו היה לי מוזר…המלית הנוזלית ועוד שפוכה גם מעל…נו טוב אמרתי נראה את ההפתעה
וזו היתה בהחלט הפתעה .
המאפה תפח ותחתיתו היתה קרנצ'ית ולא הפסקתי לנשנש …
מיד ירדתי למכולת וקניתי לי כמה חבילות מהבצק המופלא הזה להביא הביתה .
שבת היתה לי האפשרות והכיף לארח עם המאפה הזה אנשים שאני אוהבת ביותר…
והנה המתכון לאוצר הזה –
חשוב מאוד לא לשנות רכיבים .הפשוט הוא הטעים .
צריך 500 גרם עלי פילו באיכות טובה או טריים אם משיגים
למלית –
חצי ליטר יוגורט תנובה פשוט 4.5% שומן
300 גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת בפומפיה עבה (לא מעודנת ולא רכה )
4 ביצים גדולות
בוחשים היטב לאיחוד החומרים וזהו
פורשים 2 עלים ומורחים בשמן היטב עם הידיים (השתמשתי בשמן תירס)
ממלאים מהמלית בכף וגוללים לגליל לא הדוק
המלית די נוזלית לא להבהל מזה .
מסדרים בתבנית האפיה על נייר
מורחים בשמן
לציפוי –
מיכל יוגורט תנובה 4.5% שומן
ביצה גדולה
טורפים יחד היטב ומורחים על הגלילים בכף –זה נראה הרבה אבל מתייצב באפיה .
משהים את התבנית רבע שעה בחוץ.
מכניסים לתנור חם 200 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שמשחים
התחתית תהיה קרנצ'ית
והטעם אלוהי .
לא לחסוך בשמן שמורחים את עלי הפילו בו .
דיאטה למחרת…
בתיאבון יקירים .













