במציאות אחרת/נעמה סכר

במציאות אחרת/נעמה סכר

In A Different Reality/Naama Secher

עריכה: לני גולן.

הוצאה עצמית, 2016

387 עמ' כולל תודות.

ענת צור בת 23 נולדה בשכונה ד' בבאר שבע, וחוותה אלימות כבר מגיל 15 אם זה מאחיה או מראש ארגון הפשע.

ענת עובדת במסעדה של סעיד, וזאת לאחר איומים מגיל 15 מאחיה יוסי. כל הכסף שהיא מרוויחה נלקח ממנה על ידי אחיה: יוסי ודוד. הוריה עובדים קשה ולא מודעים מה קורה מתחת לאפם.

"בסוף כל יום לימודים בבית הספר נאלצתי לעבוד משמרות כפולות במסעדה. לא הייתה לי כל אפשרות או זכות למחות על כך. הייתי בידיהם כבובה על חוטים." (עמ' 19-20).

ענת הצטיינה בלימודים וזה נתן לה סיכוי להתקבל ללימודי מדעי החברה באוניברסיטת בר אילן, למרות שהיא קיבלה מלגה ענת מחפשת עבודה ודירה באזור המרכז.

"לפני מספר ימים, כשהצצתי שוב במדור הדרושים, תפסה את עיניי המודעה דרושה מטפלת מסורה לילדה, מגורים בביתנו חובה. התלבטתי קשות לגביה, מעולם לא טיפלתי בילדים, אבל העבודה כוללת מגורים, ואני חייבת לנסות להתקבל." (עמ' 10).

בן ריטמן הוא אלמן בן 29 ויש לו בת בגיל 5 בשם ליאל.

בן הוא מנכ"ל חברת הייטק בינלאומית והוא צריך מטפלת אחראית ורצינית שתיתן לבתו חום ואהבה, והטיפול המקצועי, אך כשהוא רואה את ענת הוא חושש שהיא צעירה בשביל זה. ענת עונה לו בביטחון שהיא מסוגלת.

לבן יש הורים אשר גרים בצפון הארץ ויש להם חוות סוסים. ליאל נקשרת לענת. אך הוריו מודאגים, יותר אימא שלו.

"אני דואגת לך. תפקח את עיניך, היא נראית מפוקפקת ולא אמינה. אי אפשר לדעת מהן כוונותיה." (עמ' 62).

האם ענת תתגבר על מכשולי העבר? האם היא סוף סוף תמצא תקווה ומציאות חדשה לעצמה?

הספר מסופר ברובו מנקודת המבט של ענת, ויש חלקים שזה בא מנקודת מבט של בן.

מאוד נהניתי לקרוא את הספר, הרגשתי את המתח. "מציאות אחרת" זה ספר יחיד.

זהו ספר הביכורים של נעמה סכר, מקווה שהיא תוציא עוד ספר.

מומלץ בחום רב!!!

"הנה אני כאן, חוזרת ונשארת לעד באותה מציאות מעוותת. כמו תמיד, שורדת ואוספת את השברים בחיי, מתחילה שוב מחדש במציאות שנכפתה עליי." (עמ' 159).

 במציאות אחרת