את אבי שטייניץ הכרתי דרך אורלי אשתו ,מימי פורום YNET העליזים. באותה קבוצה מיתולוגית נוצרו קבוצות חברים שנפגשות עד היום. אנו נפגשים כל חודשיים (זו המטרה) בבית אחר ומבשלים לפי נושא בבית המארחים. המנות של אבי תמיד מושקעות וטעימות וכשעלה רעיון "אני והשף שלי" ברור היה שאני בוחרת לעבוד עם אבי שטייניץ.
אבי היה השף הראשי של מלונות דן והשף הראשי של "אווניו" במתחם שדה התעופה נכון להיום יועץ למסעדות, מוציא מנהלים בכירים לסיורי אוכל בחו"ל וכמובן יועץ למסעדות ולאולמות אירועים.
-WAZE הוביל אותי לראשון מערב, כיכר ועוד כיכר עד שהתגלה לפני מבנה ענק ""LAGO ( אגם באיטלקית ) אולם אירועים חדש שנפתח לפני חודש. ומי מחכה לי במטבח ? אבי שטייניץ השף שלי בפרויקט והשף הראשי של אולם האירועים. מעולם לא בקרתי במטבח של אולם אירועים, התגלה לי עולם אחר , התארגנות וסדר לאירועים של 800-600 איש .רכישות מוצרים בכמויות, התארגנות לאירוע אחד לפחות ביום, נכון יש צוות שלם של טבחים אבל, מפקד עליון אחד .
כן אבי הוא חבר ולאחר הסבר קצר על הפרויקט של סלונה בעודו דוהר בכבשי הצפון הסכים "בכייף" אמר ואני ? אני מאושרת. קיבלתי סינר חתיכי ואישי ויאללה למטבח , המתכון כבר היה מודפס ומונח על משטח הנירוסטה . חומרים הונחו על המשטח, קבלתי הסבר להכנה, קשירת סינר, צילום משותף ולעבודה.
לקצוץ, לחתוך, לערבב ולהקפיץ כן, ובין לבין אני מצלמת, הגעתי עם מצלמה מקצועית, בדקתי תאורה והתחלתי לצלם. התרגשתי , חצילים מרוחים על יד ימין וטחינה מרוחה על המצלמה.
מאבי בקשתי מתכון שניתן להכינו בבית, מוצרים בנמצא במזווה הביתי . תיהנו.
עלי גפן במילוי טלה וחציל שרוף
מצרכים ל – 8 מנות –
24 עלי גפן מוחמצים ( לבחור עלי גדולים יחסית )
3 כפות שמן זית
400 גר בשר טלה שמן טחון
1 בצל קצוץ
1 חציל קלוי קלוף
1 כף צנובר צלוי במחבת
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט זרעי שומר
טחינה לבנה מוכנה
טחינה גולמית
(מחית חציל שרוף )
שמן ירוק (שמן זית עם פטרוזיליה )
עלי כוסברה טרייה , נענע , ופטרוזיליה
1 עגבנייה צלויה בשמן זית
הוראות הכנה –
1. במחבת חמה מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את הבצל מוסיפים את הבשר ומטגנים לשינוי צבעו
2. את החציל קוצצים דק בעזרת סכין חדה ומוסיפים לתערובת , בודקים תיבול – מקררים את התערובת
3. את עלי הגפן המוחמצים משרים במים קרים לשעתיים לפחות . בסיר עם מים רותחים חולטים ל5 דקות לריכוך מקררים מיד במי קרח , שוטפים ומייבשים על מגבת נייר , מניחים על משטח העבודה כאשר הצד המבריק יותר כלפי מטה , ממלאים בבשר הטלה (ניתן להניח על הבשר גם עלה גפן ממולא מוכן למשחק טקסטורות ) וסוגרים לצורת גליל מאורך עבה או עיגול
כדאי לעבוד עם ידיים לחות
ולהמשיך לעבוד בעדינות ונחישות
התאפקתי לא לנגוס
4. מניחים על תבנית שטוחה ומחממים בתנור בחום בינוני – גבוה מניחים בצלחת ההגשה טחינה לבנה ומחית חציל שרוף , מעל את עלי הגפן , טחינה גולמית ולסיום
שמן ירוק.
השמן הירוק כל כך טעים,
5. מכינים סלט קטן מעלי תבלין ומניחים ליד
כמובן למי שאוהב חריף ניתן להוסיף פלפל חריף קלוי וקצוץ לתערובת הבשר .
וכך הסתיימו להן שעות אחר הצהרים הנעימות.
כייף לעבוד וללמוד ממקצוען.
תודה לאולם האירועים LAGO" " ולכם אנשי סלונה על פרויקט נהדר שאפשר לי להגיע ולהתנסות במטבח מקצועי.





















