שדות החיטה מסמלים עבורי את ארץ ישראל הטובה ואת תחילת העצמאות של מדינת ישראל. שם בשדות החיטה התחלנו, מהם אכלנו לחם, צמחנו וגדלנו והפכנו למה שאנחנו היום מעצמה משגשגת במזרח התיכון אותי זה מרגש. יום העצמאות זה- מנגל, חברים ,צחוקים ,שירה וכמובן בירה. אין כמו מפגש חברים אמיתי שמלווה בבירה צוננת וטובה .
אצלנו ברוזליה מוזגים ושותים את הבירות המצויינות הישראליות של בזלת שמגיעות אלינו מרמת הגולן. ואחת מהבירות הטובות שלהם היא בירה חיטה כמובן.
לחם בירה
במתכון הזה בחרתי להחליף את הנוזלים בבירת חיטה . הבירה נותנת ללחם ארומה ועומק מיוחד.
המתכון לכיכר אחת.
חומרים-
בירה חיטה של בזלת 330 מ"ל
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
חצי כף דבש
חופן פשתן
10 גרם מלח
אופן ההכנה
בקערת מיקסר שמים את הבירה
הקמח המחמצת והדבש .
ממסים את השמרים במעט מים ומוסיפים לקערה
לשים 7 דקות
מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות.
אוספים את הבצק ומניחים להתפחה של שעה.
יוצרים צורה של כיכר ומתפיחים חצי שעה נוספת
עד שהכיכר מכפילה את הגודל שלה.
מחממים תנור ל200 מעלות
חורצים עם סכין חדה כמה פסים על הכיכר. מכניסים את התבנית לתנור רק שהתנור כבר חם
והגיע לטמפרטורה. אופים 10 דקות.
מורידים לחום של 180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
מצננים היטב וחוגגים.
חג עצמאות שמח.
ואל תשכחו לשלוח לי תמונות של הלחמים שהכנתם.
















