נפגשנו לקפה. היא היתה מיואשת, מתוסכלת וחבולה אחרי תהליך גירושין קשה.
עם מציאות חדשה, בעיות כלכליות ו… בלי עבודה.
דווקא עכשיו בנקודה הנמוכה ביותר בחייה , בשיא הקריירה שלה, הארגון שבו עבדה ולו נתנה 7 שנים מחייה הפנה לה עורף. הקידום נעצר, התפקיד "שונמך", הבונוס הוקפא והאופציות שנשארו לה הובילו אותה לחפש עבודה.
עם אובדן בטחון שנעלם לה בדרך, חוסר מיומנות להתראיין וגם מידה של חוסר מודעות עצמית למסרים שמשדרת ניגשה לראיונות ותהליכי גיוס ובאופן לא מפתיע נכשלה. הלחץ והנואשות למצוא תפקיד דבקו בה וחסמו כל הזדמנות להיכנס.
התבאסתי בשבילה, התמלאתי חמלה, אבל במהירות כינסתי אותנו למטרת הפגישה.
אנחנו פה כדי לייצר הזדמנויות והצלחה!

התחלתי לראיין אותה , לצלול לניסיונה התעסוקתי. לתוך אישיותה. בלי שהרגישה הברק בעינייה נצנץ בהבלחה. הגב התיישר, פתאום ראיתי מנהלת ולא אסופת שברים. נכנס אור לפניה והסיפוק מהעשייה נכח בהדרו.היא נתנה דוגמאות ודיברה על הישגים. לא את כל שאלותיי היא צלחה בהצלחה יתרה אבל ידעתי בדיוק איפה היא נופלת, ומה לא עובד לה בהגשה.
היא מצאה חן בעיניי. הכי חשוב היה לי לראות שיש מוטיבציה, מכוונות לתפקיד, ולא ירייה לכל הכיוונים. שההנעה לפעולה מגיעה מבפנים ולא ממקומות חיצוניים. היא עובדת עם הלב מרגישים. אבחנתי שתתאים למשרה,יותר מזה תתאים למנהל המגייס וגם לDNA של החברה.
ניתחנו יחד את שאלות הראיון ואת התשובות שנתנה, גיבשנו אופן נכון להעברת האינפורמציה ודייקנו דוגמאות אשר מספקות סימוכין למידע שסיפרה. המידע צריך להידבר באופן זורם ומודע אבל אותנטי. אותנטיות, כמה זה חשוב. ראיון יכול להתגלגל בקלות רבה לתשובות קלשאתיות חסרות שורש או אמת.ונגמר בתוך רגעים.
למחרת בבוקר, היא התקשרה אחרי הראיון בחברה. האנרגיות היו אחרות. שמעתי בקולה את השמחה. הלך לה טוב והיא ממשיכה לשלב הבא. הלקוחה התקשרה, "אמנם יש עוד תהליך גיוס ארוך, אבל נראה לי שיש פה התאמה!".
עברנו יחד, בליווי צמוד, שלב שלב עד להצעה. המשא ומתן, התנאים. על מה מתפשרים ומה דורשים.
לא היה לה קל להתחייב, כבר שברו לה פעם את הלב.

הכותבת: מורן אלמגור מחברת רונה ומורן קרייה בענף הרכב
רונה ומורן,מתמחות בגיוס ואבחון. ייעוץ קריירה וייעוץ משאבי אנוש בארגונים.
קישור לעמוד העסקי בפייסבוק: רונה ומורן – קרייה בענף הרכב












