ארוחת בוקר מישהו?
בוקר טובבבבבבבב
ישנם ימים ללא מרגוע כמו בשיר … ואז השינה מאיתנו והלאה ואצלי במיוחד
אמה מה אני לא מסוגלת לרבוץ במיטתי אז אני יוצרת לי במטבח בשקט שלי עם כוס תה
חושבת טוב ויוצא אפילו טוב יותר .
בצק שמרים זו נקודת החולשה שלי וריח אפיה גורם לי אושר .
אז בלילה קר כששנתי נדדה לשתי לי בצק נעים ורך ובבוקר בחמש וחצי אפיתי אותו .
כולם התעוררו מהריח ובאו לבדוק מה קרה …
אז תכינו לכם ותעירו את כולם גם אתם
לבצק-
קילו קמח
כוס שמן 200 מיל
6 כפות סוכר ,
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
חצי ליטר מים לערך
בקערה גדולה לשים בצק מכל החומרים חוץ מהמלח שאותו מפזרים פנימה באמצע הלישה .אסור שיגע בשמרים שלנו
הבצק נעים לעבודה ורך . מניחים מכוסה לתפיחה במקום נעים .
כשהכפיל נפחו לשים אותו שוב
מורחים בשמן שלא יבש לנו מכסים במגבת ומתפיחים
לא צריך מקום חם רק בטמפרטורת חדר נעימה הוא יתפח טוב יותר מכוסה במגבת.
בבוקר קמים וחותכים ל- 6 פיסות שוות
.מגלגלים לנחשים ארוכים מקפלים בחציים ומגלגלים שוב .סוגרים קצוות ומכניסים מתחת.
מניחים על נייר אפיה משומן היטב בתבנית התנור עם מרווחים גדולים כי הם מתפשטים ומתפיחים שיכפילו נפחם .
אופים להזהבה בחום של 180 מעלות כחצי שעה .אם יש טורבו עדיף.בודקים ואם צריך אופים עוד.
ניתן למרוח ביצה,שומשום,פרג…
אצלי אוהבים נקי אז מורחת רק מעט שמן במברשת .













