בעודי משתזפת על חוף הים, צלצל אלי מספר לא מוכר וסיפר לי כי מחכה לי משלוח ממרינה. "את מכירה את מרינה", שואל אותי השליח?
"בטח" אמרתי, ארזתי את עצמי מהים ומהחול, ומהרתי הביתה סקרנית
שם, בפתח הדלת חיכתה לי חבילה מהממת של מוצרי "מרינה". היו בה פטריות פורטבלו גדולות וקטנות, פטריות שיטאקי, קישואים בטטות, תפוחי אדמה קטנים למיקרו, בזיליקום, רוזמרין, חצילים מה לא. עכשיו רק נשאר לי לחשוב מה לעשות עם כל הטוב הזה.
כיוון שלאחרונה הרבה מדברים על בורקס דפי אורז ללא בצק, ללא חיטה, וללא גלוטן, יצאתי לבדוק ונכבשתי. זה פשוט להכנה וקרנצ'י
המצרכים לבורקס
חבילת דפי אורז עגולים או מרובעים
תרסיס שמן זית לשימון התבנית
קורט מלח ים הימליה לפיזור מעל הבורקס (אפשר להשתמש גם במלח שולחן רגיל)
חופן שומשום שחור
ביצה טרופה להברשת הבורקסים
חומרים למילוי הבורקס – מס' 1
2 בצלים גדולים
קופסת פטריות פורטבלו גדולות וטריות של מרינה פטריות הגליל
2 כפיות רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן עלי טימין
חופן עלי רוזמרין
בטטה ואפויה ומעוכה או תפוח אדמה גדול ומערוך
חופן אגוזי מלך קצוצים
למילוי מס' 2
חמישה קישואים בגודל בינוני
חמש כפות גבינה צהובה
מלח
טימין
בזיליקום
חופן אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות
קוצצים את שני הבצלים, ומטגנים עד להשחמה
קוצצים את הפטריות, מטגנים במחבת, אחרי 2 דקות, מוסיפים מעט מלח, הפטריות מגירות נוזלים, מחכים עד שהנוזלים יתאדו, ואז ממשיכים לטגן למשך לשתי דקות נוספות.
מוסיפים את הבצל המצומצם אל הפטריות ומערבבים.
מוסיפים חצי הבטטה האפויה/תפוח האדמה, ומערבבים למשך שלוש דקות עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את התבלינים ומתקנים לפי הטעם
מורידים מהאש ומחכים שהתערובת תתקרר.
בזמן הזה, קוצצים את הקישואים, מעבירים למסננת וסוחטים את הקישואים היטב עד שלא נשארים נוזלים.
מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את הקישואים הסחוטים, ומערבבים למשך שלוש דקות.
מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים, ושאר התבלינים ומתקנים לפי הטעם
מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר
ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז.
טובלים במים את עלה האורז למשך 10 שניות בכל צד ומניחים על קרש החיתוך. שימו לב: דף האורז צריך להיות מעט קשה כשמוציאים אותו מהמים (הוא יתרכך במהלך קיפול הבורקס) .
מניחים כף מהמילוי במרכז התחתון של העלה
מקפלים את העלה בתנועת מעטפה, תחילה את החלק התחתון,
ואז את צדו הימני ואח"כ את הצד השמאלי, ומגלגלים עד לקבלת גליל בורקס.
מניחים את כל הבורקסים בתבנית משומנת כשפתח הבורקס פונה לתבנית, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה
מברישים כל בורקס בביצה טרופה, בוזקים מלח ושומשום
מכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום של 180 מעלות
ו- טדאם

















