מה גרם למחברת ספר הילדים הנפלא הזה , דנה עמבר, לשבת ולרחף עם בורינה הברבורה ,שעוברת את מבחן האומץ הכי הכי קשה שלה?
אליך דנה ספרי איך נולד הרעיון לספר?
"בילדותי בבאר שבע אומנם הייתה לי משפחה תומכת,ילדות מאושרת וחיי חברה טובים, אך הביישנות הטבועה בי הפריעה לי מאוד".
הספר מספר על בורינה הברבורה הביישנית ,שמכירה את בּוּרִי הַבַּרְבּוּר ,ואף משוחחת עם עם בַּרְהוֹד הברבּוּר החכם, וכך לומדת כי עליה לפרוץ גבולות חדשים, להעיז,ולהצליח להתגבר על ביישנותה על מנת לזכות באהבתו של בורי הברבור שכבש את לבה. בורינה לומדת כי האומץ וההצלחה נמצאים בידיים שלה.
בורינה זו בעצם את?
"מבחן האומץ של בורינה' אינו סיפור חיי, אך בורינה היא בעצם בת דמותי וקורותיה בכל זאת משקפים חלק מהותי של חיי." אני נזכרת,ומדמה את עצמי למי שהייתי כל כך ביישנית בילדותי ועברתי שינוי אישי בזכות הכתיבה".
זהו ספרך הראשון לילדים,זכורים לך עוד חוויות מהשכונה? .
"כשעברנו לשכונה חדשה, היה לי קשה מאוד ליצור קשרים חברתיים,והקדשתי את עצמי ללימודים".
ומתי בא השינוי הגדול?
אחרי שירותי הצבאי, למדתי בבר אילן,והתגוררתי במעונות עם שותפות לדירה. שם צברתי חוויות חברתיות טובות, ומכרים חדשים, והכרתי את יואב, עורך ספרים וכותב שירה, פרוזה ומחזות .
בואי ננחש הוא כן היה סוג של ברבור?
"כן, ניחשת נכון ,יואב היה גם כן ביישן בילדותו, ורק משהגיע לתל אביב, החל לפרוח מבחינה מקצועית וחברתית ,
והוא עזר לך?
"הוא עודד אותי להיפתח יותר בפני אנשים והתנסויות,.
והסוף? יש סוף טוב לברבורה והברבור?
"בוודאי,לימים, נישאנו,והתחלתי לעבוד בספרייה ציבורית בתל אביב".
במה את עוסקת כיום פרט לכתיבה?
"אני לומדת מוזיקה, מנגנת, יוצרת ,וכותבת יחד עם בעלי שירים שאף הלחנתי אותם".
כיום קיים בך שינוי?
"היום במבט לאחור נראה לי שהשתניתי, מצאתי את דרכי. אני מוצאת שעבודה עם אנשים ועם ספרים מתאימה לי יותר. המפגש הישיר עם ילדים הפך אותי קשובה לצרכים ולמצוקות שלהם. אני ממשיכה ללמוד ולהתפתח בסדנאות שונות לרבות כתיבה ויצירה. למדתי שכדי להתגבר על חוסר ביטחון, צריך להתנסות, ואני מרבה להתנסות.
למי מיועד הספר?
לבני ה6-7 ,לכל מי שמעוניין ,ובעיקר עבור ילדים ביישנים שסובלים מחרדה חברתית, והוא נוטע תקווה כי בדרך של התפתחות אישית ועבודה עצמית, ניתן בכל זאת לצמוח.
הספר אחרי קריאה שלי(ח.ב) וקריאה של כמה ילדים בני גילאי 6-7 להם מיועד ,מעורר סקרנות רבה,רצון לקרוא שוב ,ול.וש. אומרים: "גם אנחנו יכולים להתגבר על הביישנות אחרי שראינו איך אפשר בקלי קלות",מומלץ בחום!
המלצות:
"ספר שמתאים בעיקר לילדים אבל גם למבוגרים ומומלץ לכל נפש אנושית." .(נורית זרחי)
מבחן האומץ של בורינה, בהוצאת "רימונים", מאת: דנה עמבר, איורים: אודי טאוב, מיועד לגילאי 7-6.













