ביום שבת היה כל כך חם שהחלטתי לא לבשל. החלטנו ללכת למסעדה מזרחית "לנגב" חומוס. יחד עם החמוצים והפיתות הגיעו לשולחן 2 צלחות נוספות. האחת עם מג'דרה והשנייה עם בורגול אדום. הבורגול היה מנה מושלמת! כל כך טעימה ששכחתי שהגענו ל"נגב" חומוס. בסיום הארוחה לא התאפקתי וביקשתי את המתכון.
1 חציל חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ קטן
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות קטנות
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 ק"ג בורגול
1 כפית סוכר
מלח – לפי הטעם
1 ליטר מים רותחים
שמן זית
להכנה:
1. לערבב את החצילים עם 3 כפות שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שקוביות החציל יזהיבו.
2. לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות, להוסיף את הפלפל האדום ולטגן יחד, להוסיף את העגבניות ולטגן יחד 2-3 דקות. להוסיף החצילים, את המים ורסק העגבניות ושאר התבלינים. לבשל יחד עד רתיחה ולאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל יחד 20 דקות.
3. לשטוף את הבורגול היטב ולסנן. להעביר לתוך הסיר לערבב יחד, לסגור את הסיר עם מכסה ולבשל על אש קטנה עד שלא יישארו כמעט נוזלים. להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה לפני שאוכלים. כל כך טעים יאמי!
4. לגיוון ניתן להוסיף צנוברים קלויים – בעת ההגשה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!













