מסתבר שתיאבון קשור בקשר הדוק עם יצירתיות, וכשאין גלוטן בבית נדרשים רעיונות חדשים כל הזמן, כי יש גבול למספר הפעמים בשבוע שאפשר לאכול אורז בצורתו הבסיסית.
אז המסע הבוקר התחיל כשמרקו ביקש ביצים קשות, לכאורה בקשה פשוטה, אבל ביצים טריות ישר מהלול בחצר נוטות שלא להיפרד בקלות מן הקליפה ויש להשרות אותן במים חמים זמן רב, לפעמים אפילו כמה שעות. הבוקר אישי היקר נזכר בטיפ ששמע בסדנת בישול והוספנו מעט חומץ לסיר המים הרותחים. זה עבד מדהים והביצים נפרדו בקלות, ושלושתם הגמדים הרעבים התיישבו לאכול את הלחם הבריא מאתמול עם הלבן של הביצה.
כך נותרו לי העיגולים הצהובים אותם החלטתי לנסות להפוך לסלט ביצים למרות שאין לנו בבית מיונז. מעכתי את הביצים, הוספתי פלפל ומלח, מעט שמן זית ולימון טרי מהעץ וכף טחינה גולמית. יצא טעים ביותר.
במקביל האורז עם התירס כבר היה מוכן וסימון ביקשה אצות נורי לנשנש וכשכל השפע הזה נמצא יחד על השיש, החלטתי לערוך ניסיון נוסף וליצור סושי מאולתר. ערבבתי את האורז עם התירס ביחד עם סלט הביצים, כך שהוא הפך דביק. הנחתי אותו על חצי אצה, הוספתי גזר ומלפפון חתוכים דק וליד הנחתי קערית סויה נטולת גלוטן (כן, גם בסויה יש גלוטן ולא תמיד זה מופיע במרכיבים ולכן חייבים לקנות כזו שכתוב במפורש ללא גלוטן).
יצא מעולה.
מבטיחה שזה פשוט וקל להכנה,
הצלחתי להתפנות לכך עם שלשה ילדים בחינוך ביתי, שנכחו סביבי וטעמו בדרך…













