בולגרים הם עם מסודר . תמיד צריך להיות הכל במקום…(לא משנה שאני בלגניסטית…)
התנתי שלי אומרת שעקרת בית נמדדת בשירותים ומטבח מסודרים…(טוב היא לא אמרה נקיים )
ולמה כל הפתיח עם הסידור הנ"ל?
כשהייתי קטנה וחליתי סבתא רבא שלי -גרממה ליקא נהגה להכין לי זקוסקה-ארוחת בוקר .
הצלחת הענקית מולאה בפרודוקטים טעימים חתוכים קטנטן כל אחד בערמתו -חמאה,גבינה בולגרית ביצה קשה שחלמונה צהוב-כתום ויפה ,מלפפון,קשקבליקו,עגבניה וצ'ושקה,ו…קוביות לחם לבן לא שחור כי שחור זה של עניים נהגה לאמר …
מי ישמע איזה עשירים בכינים היינו… אבל הגאווה הפודרידה של הבולגרים …
איי הזכרונות שלי השבוע…
לפעמים כדי לזכות בפינוקי הזה ביימתי מחלה…אמרתי שכואבת לי הבטן ואז היא הכינה לי דייסת אורז בסגנון ריזוטו ופוררה פנימה גבינה בולגרית יבשה…
ובימים טובים יותר לא זרקו לחם.הכינו בויוס דפן עם גבינה וביצים .
תאמינו לי בולגרים זה העם הנבחר .
החום,האהבה לשמחת החיים והאוכל …
והשבוע נכין בויוס דפן להשביע את הזכרונות…כי גם שבועות בדרך וערב שבועות הוא יום הלדתה של סבתא שלי ז'נה.
בזמנו לא ידעו תאריך מדוייק ורק ידעו שהיא נולדה בערב שבועות ולכן נהגנו לחגוג לה יומולדת ביום הזה.למתכון הזה צריך לחם בן יום או חלה שנותרה משבת – ללא הקרום –זה חייב להיות לבן כמו בילדות .
מי שאכל לחם אחיד – אז נקרא שחור…נהגו להקניטו שהוא מהעניים.
היום לחם שחור הוא לחם בין היקרים…
תכינו בקערה גדולה –
לחם לבן או חלה ללא הקרום ומפוררים (הכי טעים חלה מתוקה)
3 ביצים
מיכל יוגורט רגיל 4.5 אחוזי שומן של תנובה
כוס חלב 200 מיל
כוס חד פעמית שמן או 100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
2 שקיקי אבקת אפיה
½ כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם לא לשכוח שהגבינה מלוחה
לפיזור- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
אופן ההכנה-
בקערה גדולה מפוררים את הלחם או החלה
מוסיפים את כל החומרים חוץ מהקשקבל המגורר .
את אבקת האפיה מוסיפים אחרונה .
לשים היטב ואם חסרים נוזלים להוסיף מעט חלב.
מניחים בכף במנג'טים או בתבנית שקעים משומנת.
מפזרים את הגבינה המגוררת ואופים שיזהיבו בתנור חם 180 מעלות כרבע שעה .
לבדוק ואם צריך אופים עוד מעט .
אין לכם מושג כמה טעים.
תכינו ותדעו גם.













