ארוחת ערב – מה אוכלים?
הרמב"ם מלמד אותנו במשפט אחד על הארוחות אותן כדאי לאכול על מנת לשמור על בריאותנו ועל גופנו:
"בבוקר אכול כמלך, בצהריים אכול כבן מלך ובצהריים אכול כאביון"
ארוחת הערב צריכה להיות הקטנה בארוחות היום.
מאחר שיומנו ארוך יותר מיומם של אבות אבותינו.אנחנו מותחים את היום לעתים עד חצות ומעבר לכך.
לכן, סעודת עניים ממש לא תמיד מתאימה.
בכל מקרה כדאי לצמצם אם רוצים לשמור אבל לאכול ארוחה מלאה במרכיבים הנחוצים.
.
ארוחה בסיסית מומלצת:
פרוסת לחם+ביצה+גבינה/טחינה/אבוקדו וכדו'+ ירקות עם שתיה חמה או קרה לטעמכם.
אפשרויות נוספות טובות ומזינות:
– סלט ירקות עם אגוזים (לא יותר מחמש) וחמוציות בתוספת גבינה או יוגורט. רצוי יוגורט ביו.
– סלט ירקות – עגבניות, מלפפונים, בצל וכדו' – עם קוביות אבוקדו וביצה וגבינה לבנה רגילה או קוטג' –
טעים ומזין.
ולחורף – משהו מחמם וטוב –
– מרק קטניות סמיך עם לחם או קרוטונים.
– ירקות בתנור – אפשר מה שרוצים – בטטות, גזר, בצל, סלק, שומר, כיד הדמיון הטובה עליכם, ולצידם
יוגורט או גבינה, אפשר גם טונה או חלבון אחר. (בתודה לשף י
ומתאים תמיד – טוסט גבינה צהובה, אפשר גבינה לייט, עם ירקות ושתייה חמה.
או במקרים קיצוניים של רצון לשמור – יוגורט טוב עם קרקרים מחיטה מלאה, או פרוסת לחם.
העיקר – אכלו ושמרו על בריאותכם.
לחם מסייע לשינה טובה – לכן כדאי לאכול גם בארוחת הערב פרוסה או שתיים.
רק בריאות ונחת!












