כילדה חיפאית בשנות ה 80' אני לא אשכח את השבתות בהן טיולי השבת היו מסתיימים בקרן הרחובות בואכה ואדי ניסנאס. אצל אברהם מלך הפלאפל.
יכולתי להשבע שזה הפלאפל הטעים עלי אדמות !
מאז חלפו הרבה שנים, המים בכינרת העלו את המפלס ואף הורידו אותו לשפל של כל השנים, ואני ? אני מחפשת בכל מקום אפרי (טרום תקופת האינטרנט והגוגל) מתכון הגון לכדורי פלאפל נימוחים, רכים, מלאי טעם וירקרקים שכאלה שהיו רק אצל אותו אברהם מלך הפלאפל.
יש !
אחרי אין ספור נסיונות ומעבדי מזון ב – 1.90 שהיו נופחים אתת חייהם אחרי 5 דקות רצופות של עבודה נמצא המתכון המנצח לאחר הרכישה המוצלחת שהתבצעה השבוע. לא זול המכשיר. אבל, אם אאסוף את כל המכשירים שעברו במטבחי הדל בשני העשורים האחרונים ואחבר את הסכומים שלהם בטוחה שיכולתי לרכוש לפחות שניים או שלושה מכשירים משובחים.
אז ככה –
2 כוסות גרגרי חומוס
חצי צרור פטרוזיליה
1 כפית סודה לשתיה
חצי צרור כוסברה (אם היה תלוי בי ולא בבני בייתי הייתי מוסיפה צרור שלם)
בצל יבש גדול מאוד עד מאוד או שניים
4 שיני שום
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
פיתה אחת מושרית במים וסחוטה
מה עושים עכשיו ?
משרים את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות ולא לבשלם !
מניחים את כל החומרים במעבד המזון
טוחנים היטיב
מחממים שמן קנולה ומטגנים.
תהנו
אגב, זה הבייבי החדש של המטבח














