אין כמו בבית… או: סיפור הבורקס שלי ומתכון

בורקס – כל כך הרבה גרסאות, כל כך הרבה טעמים… אבל אין כמו בורקס שמכינים בבית.

אפשר להכין אותו מבצק עלים, בצק פילו, פילאס ואפילו בצק פריך. לכל עדה ומשפחה הבורקס שלה. יש מי שקונים אותו, יש מי שמכינים בבית ויש מי שמכינים בשבילו. יש מי שלא אוהב בורקס?

למדתי להכין את הבורקס שלי בכיתה ט', בשיעורי כלכלת בית, אי אז במאה הקודמת. יותר נכון, למדתי להכין את המלית, השתמשנו בבצק עלים קנוי רגיל מלא שומן טראנס. זה מה שהיה אז.

מאז השתמשתי בבצקים שונים, פילו, פילאס ואפילו בצק לאמפנדס בחיפוש אחר הבצק שלא יהיה שמן מדי ובכל זאת יהיה פריך ובורקסי. בשקט בשקט, כדי שאף אחד לא ישמע, אגלה כאן שבדרך כלל אני פשוט קונה בצק פילאס ומשתמשת בו, אבל כשאני רוצה להשקיע אני מכינה בצק בעצמי. בצק שמרים, קצת פחות פריך מבצק שבדרך כלל משתמשים בו לבורקס אבל הוא שומר על הטריות והרכות גם ביום למחרת.

IMG_8570

המתכון:

מרכיבי הבצק:
1 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן
שקית שמרית
1 כף סוכר
קורט מלח

מרכיבי המלית:
1.5 קופסאות קוטג' 9%
200 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני משתמשת ב'עמק' אבל אפשר להחליף לכל גבינה שאוהבים)
2 ביצים
מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ולשים היטב. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד קצת. מתפיחים את הבצק, מרדדים וחותכים לריבועים.

מניחים על כל ריבוע כפית מלית, סוגרים למשולש ומהדקים בעזרת מזלג קטן את הקצוות משני הצדדים. מורחים על כל בורקס ביצה ומפזרים שומשום. אין צורך להתפיח שוב.

אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים.

בתיאבון!
IMG_8564