"איך עושים לביבות" כתבה:לאה נאור הלביבות שכל ילדי הגן מדקלמים ומכינים לבד.

כל חיי אני בגן…

כשהתחלתי צעדי כגננת וסיימתי את צעדי כמורה לריתמיקה בגני הילדים,

תמיד לקראת חגיגות חג החנוכה, היה ריטואל קבוע ללמד את הילדים את הדקלום המקסים:

"איך מכינים לביבות" כתבה : לאה נאור.

לביבות 5

 

דקלום מונוטוני, היה מנעד קבוע ולילדים הייתה הזדמנות מקסימה

להמחיז בחברותה את הדקלום שלמדו בעלפה…

והם למדו אותו בצ'יק צ'ק של קסם.

לכל מילה בדקלום היו תנועות מתוקות עם כובע טבחים,

ותזמורת של כפות מעץ, פומפיות, תפוחי אדמה, מחבתות,קערות וסירים…

כייף היה להביט בם ולנשנש את כולם כמו לביבות חמות ומתוקות..

רוצים גם…  בואו וראו כמה זה פשוט וקל

 

 איך עושים לביבות… כתבה לאה נאור.

======================

"שרוולים מקופלים וסינר לבן,

בוא תשים את הכלים פה על השולחן.

מקלפים וגם חותכים מרסקים ומועכים

ובכלי הכי גדול בוחשים הכול הכול.

מה? מה? מה? תפוח אדמה.

ומלח וקמח ביצה אם את רוצה!

אפשר גם עם בצל

אבל… העיקר זה…

מה? מה? מה? תפוח אדמה.

אם יש כובע טבחים זה בכלל נפלא.

מרסקים וגם חותכים בשמחה גדולה.

בוחשים כל מה שיש,

בוא תדליק כבר את האש

ובסיר הכי גדול נטגן הכל

מה? מה? מה? תפוח אדמה

מטגנים וגם הופכים וגמרנו כבר

הלביבות נורא חמות מי רוצה סוכר?

לבריאות! בתיאבון!

אל תחטוף ! יש עוד המון…

אם נגמור את המגש אז נכין חדש

מה? מה? מה? תפוח אדמה…"

מתכון לביבות

אז כמו שכתבתי במתכון תהיו יצירתיים

שתפו את הילדים בעשייה כי בלביבות אין חוקים !

 

 

כל ירק מתאים קישואים חי מבושל תוסיפו עדשים ומה שטעים לכם

תפוחי אדמה עם ירק

ועוד ירק….

תפוחי אמה עם בצים

 

וקדימה לטגן או לאפות

מחבתות

תוסיפו שמנת ליד, יוגורט, סלטים, דבש, סילאן,

ריבה, קנקן תה צמחים עם לימונית, קנקן מיץ הדרים…

תדליקו נרות ותדקלמו עם הילדים

"איך עושים לביבות" ולא לשכוח מי כתבה: לאה נאור

אחלה ערב נעים של לביבות חמות וטעימות.

איך עושים לביבות

ושלא תגידו שלא שיתפתי אתכן בחווית הכנת הלביבות והזמנתי אתכם לטעום

טעמתם שטפתם עיניים כאן למטה או למעלה תעשו לסבתא לייק

כך אדע להכין עוד מתכונים…

פרגנו זה יעשה לכם רק טוב וסבתא תגיד … תודה.

ובהצלחה

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה