אז מה לעשות עם כל המצות שנשארו? נקניק שוקולד משודרג

צלמת: כרמל מילנר-סער

טעמי ילדות, זה מה שמכינים מכל המצות שנשארו לכם/ן.

תיכף נגמר פסח, החג עמוס המטעמים והקלוריות יהיה מאחורינו. יש שיאמרו תודה לאל על זה..

החג האביבי והמקסים הזה מביא עמו שפע ארוחות, בילויים ומפגשים משפחתיים שלא תמיד באים לכולנו בטוב, מצד שני קצת חופש, מזג אוויר נפלא ותחושה של פריחה באוויר.

צלמת: כרמל מילנר-סער
צלמת: כרמל מילנר-סער

והנה נגמר החג ונתקעתם/ן שוב עם לא מעט מצות. אז מה עושים איתן? נותנים לשכנים? מכינים עוד ועוד מצה בריי? אפשר פשוט להכין פינוק מתוק, קל להכנה ומשמח עבור ילדים ומבוגרים כאחד.

נקניק שוקולד כשר לפסח שחקוק היטב על לוח זיכרונות ילדותי. במהלך כל השנה אמא שלי הייתה מכינה כזה עם עוגיות פתי בר ובפסח עוברים למצב כשר ויש לנו כל שנה במקפיא נקניק שוקולד טעים ומשגע. אמא שלי מכינה אותו עד היום והנכדים/ות והמבוגרים נהנים ממנו באותה מידה, למרבה ההפתעה.

צלמת: כרמל מילנר-סער
צלמת: כרמל מילנר-סער

אז קחו את כל המצות שיש לכם/ן והפכו אותן לחטיף טעים שיכול להישמר במקפיא זמן רב. אמא שלי הייתה מכינה אותו תמיד עם יין אדום לקידוש, אני לפעמים שמה חלב/ חלב שקדים במקום וזה משדרג את הטעם למדי ואני מוסיפה גם כמה טיפות של וניל איכותי שנותנות לו טעם מדהים ובגזרת השוקולד אני ממירה חפיסת שוקולד אחת רגיל בחפיסה אחת של 60 אחוז, מיד מרגישים בהבדל.

צלמת: כרמל מילנר-סער
צלמת: כרמל מילנר-סער

מתכון לנקניק שוקולד משודרג כשר לפסח

המרכיבים:

6 מצות שבורות לחתיכות (באופן ידני)

יין קידוש אדום (או תירוש/ חלב/ חלב שקדים)

מיכל וחצי של שמנת מתוקה

2 חפיסות שוקולד מריר (אפשרי ומומלץ חפיסה רגילה+חפיסה של 60 אחוז)

1 כף קפה נמס

כף תמצית וניל איכותית (מי שרוצה)

צלמת: כרמל מילנר-סער
צלמת: כרמל מילנר-סער

אופן ההכנה:

בתוך קערה ובעזרת הידיים, שוברים לחתיכות קטנות יחסית (ראו בתמונה) 6 מצות, שופכים עליהן את היין/ חלב ומחכים מעט לריכוך. בזמן הזה, מרתיחים בסיר מיכל וחצי של שמנת מתוקה, רגע לפני הרתיחה מוסיפים פנימה את השוקולד המריר שבור לחתיכות, מערבבים היטב עד אשר השוקולד נמס לגמרי בתוך השמנת. מוסיפים פנימה כף של קפה נמס, מחכים כמה דקות לקירור קל ושופכים את תכולת הסיר על המצות ומערבבים היטב.

פורסים מחצים מתכולת התערובת בקצה של נייר אפיה, עוטפים ומתחילים למתוח ולישר את התערובת לשני הצדדים, עד להיווצרות נקניק שוקולד בעובי ואורך בינוני. אותו דבר עם מחצית התערובת שנותרה. בסוף, עוטפים את הנקניק שבנייר האפייה בנייר אלומיניום ומכניסים למקפיא. ניתן להוציא בכל פעם לחתוך חתיכה כשהוא עוד קפוא, להמתין מעט ולאכול ולהחזיר למקפיא עד לזמן של חודש.

צלמת: כרמל מילנר-סער
צלמת: כרמל מילנר-סער

 

בתיאבון ותרבחו ותסעדו למי שחוגג/ת.. 😉

 

 

כרמל מילנר-סער
צלמת סטילס, עיתונאית במאקו+מעריב. מנהלת תוכן ומדיה חברתית. בעלת העסק- הערך המוסף- כרמל מילנר-סער. אוהבת בני אדם, בעלי חיים, טבע, מילים וקולינריה. חיה באושר עם בת זוג מדהימה ושתי כלבות שהן החיים- מייפל וג'ינג'ר. לינק לדף העסק: https://www.facebook.com/Haerech.hamusaf/ לינק לדף הפרטי: https://www.facebook.com/carmel.saar