אותה גברת בשינוי אדרת – סלט מפתיע לחג.

כרובית

 

אז הגענו לישורת האחרונה בחגים, נכון ש"שמחת בחגך" וכו' וכו', אבל…בפועל בישלנו, אירחנו, התארחנו, נסענו וגם בילינו עם יקירינו שבחרנו ושבחרו אותנו, אבל הצטרף לזה הגעגוע לאנשים שלא אתנו אם לעד ואם מבחירה, העייפות הנפשית והגופנית שמצטרפת תמיד לשמחה בחגים. רבות המחשבות המתרוצצות אצלי בתקופה זו, רבות התובנות שמלוות את התקופה, גילויים על אנשים קרובים מתמיד וגעגועים לאנשים הרחוקים, המחשבה איך לגוון ולשנות, איך ליצור אווירת חג לקן הקטן בצורה האופטימלית, איך לנצל את הזמן המשותף שניתן לנו, כי מי יודע… אז הסוד שלי הוא לשלב בין הדברים, לתת למחשבות לשקוע ולתובנות להאיר, לבחור את הבילויים והאנשים שעושים טוב ללב ולנשמה ♥

בסיכומו של יום ותקופת החגים שאוטוטו מסתיימת לה, בתור אחת שמשתדלת לראות את הצד המלא של הכוס ובדרך כלל דואגת למלא את החצי השני גם, שלא ייחסר, זו תקופה שאחריה אני לומדת לברך את השגרה. נכון שאני נהנית, כמורה, מהחופשה עם בנותיי, משפחתי, נוסעת, מטיילת, נכון ונכון…אבל השגרה לוקחת אותי למקום כייפי, נוח ובטוח יותר אז אני מחכה כבר לחזור לילדים האחרים שלי ולשגרת העשייה שלי (כבר מתנצלת בפני כל המורות הנופשות בכייף). בעבודה אני גם משתדלת להפעיל את היצירתיות, כמו במטבח, בגבולות האפשר, להוסיף, לתבל, לשנות, לגוון ולעניין בדרכים שונות ומגוונות, לכן זה כייף לי גם לחזור לשגרה מעניינת.

הפעם לכל החגיגות והמחשבות, הצטרפו חגיגות הארבעים לאיש היחיד ומיוחד שלי, ורוב תשומת הלב הופנתה למה יפנק אותו כמו שהוא מפנק כל השנה, איך להראות לו שאוהבים כמו שהוא מראה כל השנה, להתמקד במה הוא אוהב, מה ישמח אותו, מה ימלא אותו, מה הכי יתאים לו, רק המחשבות ממלאות את הלב בכל כך הרבה, כמובן שגם הביצועים (אבל רובם הפתעה אז נחכה…), אבל המסקנה המרכזית היא שהכי כייף וממלא לחשוב על נתינה למישהו אהוב, בעיקר כשזה הדדי והכי הכי שזה החבר הכי טוב שלך ובגלל שהוא קורא הדוק ועוקב מסור שלי אז אקדיש לו ואומר: אני אוהבת אותך איש/חבר יקר ומיוחד! תודה על שאתה לידי, מאחוריי ומצדדי כמעט חצי מחייך ועדיין שומר על החיוך, האהבה והאופטימיות ♥ התברכתי!!!

אני קוראת שוב ושוב וחושבת…איך לעזאזל סלט טאבולה וכרובית פשוט כזה יכול להוציא מילים כאלה מורכבות ומחשבות כאלה עמוקות ממני…כנראה שהתשובות בידי אלוהימא של הבלוגרים/יות 🙂

אז עכשיו הגיע הרגע שלשמו התכנסנו, לסלט שלנו, אז לכל מי שחש כמוני, קצת עייף יחד עם השמחה, קצת מתגעגע יחד עם האהבה, קצת מותש יחד עם הבילויים המשפחתיים, מוזמן להנעים את זמנו ומטעמיו, משתפת אתכם בגרסה שלי לסלט צבעוני ומפתיע, שגונב את ההצגה, שנראה דומה, כמו עוד חג אבל טעמו אחר, זמן ההכנה קצר מול התשבוחות הרבות, כך תוכלו לנוח מהר יותר היום ובכל זאת תפתיעו את האורחים ובני הבית בסלט עשיר, מפנק ואוהב.

קחו חמש דקות…

סלט טאבולה קצת אחר:

המצרכים:

1 כרובית מגורדת לגרגירים בגודל של בורגול (למי שיש סלייסר זה יוצא מצויין!)

חופן חמוציות/אוכמניות מיובשות/ צימוקים. (לחג אפשר להחליף בגרגירי רימון).

בין כוס לכוס וחצי ירק קצוץ (גבעולי סלרי, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק,  נענע, עירית – הכל הולך).

אפשרי לשדרוג: לימון קצוץ קטן עם הקליפה.

לרוטב:

3/4 כוס שמן זית

1/2 כוס לימון

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

2 כפות דבש/סילאן או שילוב

1 כף מירין (לא חובה)

אפשרי: כפית חרדל דיזון (לא גרגירים).

כף תרכיז רימונים

מומלץ: להשרות את האוכמניות או חמוציות או הצימוקים ברוטב לפני.

אופן ההכנה:

את הכרובית מגרדים בפומפיה או בסלייסר קצוץ לגודל כמו בורגול.

מוסיפים הכל מתבלים ומתענגים 🙂

גונב את ההצגה בכל אירוח – מניסיון ♥

שיהיו לכם חגים שמחים ♥ ושגרה מבורכת!