שבת בצהריים.
אחרי שכולם התעוררו מאוחר (רק אצלי השעון הביולוגי עובד שעות נוספות גם בשבת…) ונישנשו כל הבוקר, קשה לתכנן ארוחת צהריים מסודרת, אבל באיזה שהוא שלב יתחילו קולות הרעב, אני הרי כבר מכירה את זה.
אז כדאי להכין משהו, שיהיה.
כמובן, רצוי שלא יהיה כרוך במאמץ גדול במיוחד. גם אני מנסה לנוח בשבת, ויש עוד הררי כביסות של 2 חיילים לקפל.
ורצוי, כרגיל, לגוון.
ושגם ייראה טוב.
ויהיה טעים הורס… וזהו, נסתפק בזה…
אני חופרת ונוברת במזווה, הופכת קצת בספרי בישול ישנים לחפש השראה חדשה, ובסוף יצא כל כך מוצלח, שאני חייבת לשתף.
סיר של אורז, ממש בלי הרבה הכנות/עבודה, טעים בטירוף, יפהפה זהב, ואפילו משמש כארוחה מלאה (גם לצמחונים וטבעונים) בזכות השילוב שבין האורז לעדשים.
מזל שהכנתי סיר גדול, חצי ממנו כבר נעלם. אני עוד מקווה שתישאר לי מנה לארוחת צהריים מחר.
אז כמה פשוט זה? תגידו אתם:
1/4 כוס שמן זית
2 גזרים גדולים מגוררים
1 כפית שום כתוש
4 כוסות אורז לבן
2 כוסות עדשים כתומות (לא חומות של מג'דרה, אלא הכתומות הקטנות שמתפוררות די מהר בבישול).
1 כפית גדושה תערובת קארי (אני משתמשת בזו של תבליני פרג)
1 כפית גדושה מלח
8 כוסות מים קרים
2 כוסות מים רותחים
1 כף ציר עוף (מצאתי בסופר, מוצר של קנור, מאז שגיליתי אותו אני חוגגת עליו).
ומה עושים?
בסיר גדול מחממים שמן זית.
מוסיפים את הגזר ומתחילים לטגן עד שהגזר מתרכך.
מוסיפים שום ומטגנים עוד 2-3 דקות (להקפיד שלא ייחרך).
מוסיפים אורז, עדשים ותבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים הקרים ומביאים לרתיחה.
בינתיים מרתיחים בקומקום עוד 2 כוסות מים, מערבבים עם הציר ומוסיפים לסיר.
כאשר הנוזלים בסיר מגיעים לרתיחה – מחלישים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן. משאירים מכוסה עוד 5 דקות ומתנפלים.
לא, זה לא יוצא אחד-אחד, זה אפילו קצת דייסתי כי העדשים מתחילות
להתפורר בבישול, אבל זה טעים אש, והלוק – זהב. כולם לקקו את האצבעות. גם אני.
אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? אשמח לתגובות ורשמים.
שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת
נ.ב. לכל מי ששאלה – זה המוצר של קנור (ואני מקווה שהם יעריכו את זה…)














