השבוע הוזמנתי להשקת תפריט החורף החגיגי לשנת- 2015/2016 באולמי "קאלה" שבמפרץ חיפה.
אני מניחה שרובנו שופטים את הצלחת האירוע גם לפי האוכל שהוגש לנו. בינינו, מה הדבר הראשון ששואלים כאשר מספרים על אירוע? איך היה האוכל. האם היה טעים? היה מיוחד? מה הגישו לכם? אני לא מזלזלת בחשיבות יופיו של האולם, הסטיילינג, האווירה, התאורה והנוחות. אך, החשיבות הקולינרית ומה יוגש לאורחים היא מכרעת להצלחת אירוע.
באולמי "קאלה " מבינים זאת היטב והשיקו בנוכחות עיתונאים, בלוגרים ואנשי תקשורת את תפריט החורף החגיגי שיוגש לאורחי המקום. השף אלכס זובקה בנה תפריט עשיר, אסתטי מאד וטעים מאד שמתאים לימי החורף שעוד יגיעו אלינו ואני חייבת לומר שהיה טעים מאד לאכול ממנו גם ביום הקיץ המהביל בו הוזמנו. המזגנים שבאולם השכיחו מאיתנו את החום בחוץ ותרמו לאווירה המתאימה לטעימות מהתפריט החורפי.
לפני שנעבור לתיאורי וצילומי המנות. אספר לכם שהעיתונאית הילה אלפרט (ישראל היום, ערוץ 1, ערוץ 2) הרצתה לנו על הקשר שבין אוכל, מיניות, אהבה וזוגיות. היא סיפרה לנו על מזונות מעוררי תאווה ואף בישלה לנו בשר סינטה מתובל בצלפים שהיה טעים, אך אני חייבת לומר שלא הצליח להתרומם לדרגת המנות העיקריות שהכין השף אלכס זובקה.
אז מה טעמנו? מבחר של מנות ראשונות מצוינות שהמיוחדות בהן שהושקו לראשונה היו- מקרון מנטה ופטה כבד אווז- טעים מאד ומיוחד. טעם המקרון משתלב עם טעם האווז ונימוח על הלשון. היה גם קרואסון צרפתי במילוי מח עגל חריף ולימון כבוש- פשוט נפלא. אהבתי את החריפות שהשתלבה עם מרירות הלימון הכבוש ועם טעמו העדין של המוח. מנה מוצלחת וייחודית. עוד מנה חדשה- בריוש עם סלמון צרוב וקרם ארטישוק. מנה טעימה מאד. בצילומים תוכלו לגלות עד כמה אסתטית ויפה הייתה ההגשה.
בין המנות העיקריות שהושקו לראשונה טעמתי סיגר שקדי עגל על קרם אריסה, מילפה בשר ראש ומח עצם, קדאיף טלה על חציל בלאדי קלוי וטחינה לבנה ורול עופיון צעיר במילוי חזה אווז בציר יין כהה. אני אהבתי במיוחד את רול העופיון במילוי חזה אווז- מנה מדהימה וטעימה מאד.
ולאחר כל אלה עברנו לקינוחים. תתפלאו אילו קינוחים מדהימים ניתן להכין גם לאחר ארוחה בשרית. היו כוסות שוקולד חם, עוגות שוקולד, מלבי, עוגיות מקרון מדהימות ועוד ועוד. הבעיה היחידה שהייתה לי נעוצה בעובדה שלא יכולתי לטעום מכל המעדנים. חשתי שעוד פירור אחד ואני מתפוצצת.
אחזור לפתיח ולטענתי שאירוע מוצלח ניכר באיכות הקולינרית שלו. ובכן, אולמי "קאלה" עמדו בהצלחה רבה באתגר זה והתפריט שהציגו עשיר, מיוחד וטעים. אין לי ספק שהאורחים ידעו להעריך זאת וייהנו מהמטעמים שיוגשו להם.
"קאלה"- רחוב יוליוס סימון 3, מפרץ חיפה.




![unnamed[1] (2)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/wbay11c6e2az7rr-468x624.jpg)
![unnamed[2] (3)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/ncwbv9olqd1s4dmrzizs-665x498.jpg)
![unnamed[1] (6)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/lmwc913ydysbydbohp0-665x498.jpg)
![unnamed[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/2csg78qbq6zo4osrd9ne-665x498.jpg)





![unnamed[3]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/w17rkomv56iaxd3c3s-665x498.jpg)
![unnamed[1] (3)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/pzf3tyn8caky10dmgnfb-665x498.jpg)





![unnamed[1] (4)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/mo3y1dvgfczryicj062i-665x498.jpg)



![unnamed[1] (5)](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/iaffa/files/2015/08/n3i1zizk5wahzm1j6zxv-665x498.jpg)








